Ugrás a tartalomra

Ökoiskola

Iskolánk ökológiai tevékenysége

Iskolánkban évek óta szelektív hulladékgyűjtés folyik. Szárazelem gyűjtő mindkét épület földszintjén található. Szintenként helyeztünk el sárga kukát, élelmiszer maradék, PET-palack gyűjtő kukát, és az udvaron szelektív hulladékgyűjtő kukákat, PET-palack gyűjtő zsákot, valamint komposzt gyűjtőt. A palackból befolyt összegből sporteszközöket veszünk diákjaink számára.

szelektív hulladékgyűjtők az iskola udvarban

komposztáló a kollégium udvarban

PET-palack gyűjtő zsák

A fenntarthatósági témahétbe az egész iskola aktívan bekapcsolódik. Országos és városi szemétgyűjtési akciókon rendszeresen reszt veszünk.

Fenntarthatósági témahét!

TE szedd!

Szervezünk Mikulás futást az általános iskolákat, a pedagógusokat és a szülőket bevonva. Akadályversenyeket, fotó- és plakátpályázatokat szervezünk. A diákokkal is folyamatosan figyeljük a természetvédelmi és élővilággal kapcsolatos rajz- és fotópályázatokat, és próbálunk minél többe bekapcsolódni.

A kollégium udvarán sportolásra és a kadétok edzésére fából készült akadálypályát alakítottunk ki.

akadálypálya

kollégiumi szabadidős eszköz fából

kollégiumi szabadidős eszköz fából

Önkormányzati és más pályázati lehetőségekkel lehetőségünk nyílt eljutni távolabbi természetvédelmi területekre és programok szervezésére, valamint ökológiai foglalkozások, órák megtartására a nemzeti park dolgozóival. A tartós szegfű tanösvény, a kiserdei madármegfigyelő és a záportározó látogatására is sikerült sort kerítenünk, ahol élő tanórákat tartottunk.

Tisza-Völgyi Bemutatóház

darules

Kialakítottunk egy madárbarát iskolát. A kollégiumban madáretetőket készítünk. A madárodúk gondozása, az etetők és itatók feltöltése folyamatos.

madáritató és etető az iskola udvarban

madáretetők készítése a kollégiumban

ragadozó madár sziluett elhelyezése az ablakon

Az iskola udvarát és környezetét virágültetéssel, kertrendezés szépítjük.