Ugrás a tartalomra

Iskolánk ökológiai tevékenysége

Iskolánkban évek óta szelektív hulladékgyűjtés folyik. Szárazelem gyűjtő mindkét épület földszintjén található. Szintenként helyeztünk el sárga kukát, élelmiszer maradék, PET-palack gyűjtő kukát, és az udvaron szelektív hulladékgyűjtő kukákat, PET-palack gyűjtő zsákot, valamint komposzt gyűjtőt. A palackból befolyt összegből sporteszközöket veszünk diákjaink számára.

szelektív hulladékgyűjtők az iskola udvarban

komposztáló a kollégium udvarban

PET-palack gyűjtő zsák

A kollégium udvarán sportolásra és a kadétok edzésére fából készült akadálypályát alakítottunk ki.

akadálypálya

kollégiumi szabadidős eszköz fából

kollégiumi szabadidős eszköz fából

A fenntarthatósági témahétbe az egész iskola aktívan bekapcsolódik. Országos és városi szemétgyűjtési akciókon rendszeresen reszt veszünk.

Fenntarthatósági témahét!

TE szedd!

Szervezünk Mikulás futást az általános iskolákat, a pedagógusokat és a szülőket bevonva. Akadályversenyeket, fotó- és plakátpályázatokat szervezünk. A diákokkal is folyamatosan figyeljük a természetvédelmi és élővilággal kapcsolatos rajz- és fotópályázatokat, és próbálunk minél többe bekapcsolódni.

Kialakítottunk egy madárbarát iskolát. A kollégiumban madáretetőket készítünk. A madárodúk gondozása, az etetők és itatók feltöltése folyamatos.

madáritató és etető az iskola udvarban

madáretetők készítése a kollégiumban

ragadozó madár sziluett elhelyezése az ablakon

Önkormányzati és más pályázati lehetőségekkel lehetőségünk nyílt eljutni távolabbi természetvédelmi területekre és programok szervezésére, valamint ökológiai foglalkozások, órák megtartására a nemzeti park dolgozóival. A tartós szegfű tanösvény, a kiserdei madármegfigyelő és a záportározó látogatására is sikerült sort kerítenünk, ahol élő tanórákat tartottunk.

Tisza-Völgyi Bemutatóház

darules

Az iskola udvarát és környezetét virágültetéssel, kertrendezés szépítjük.

Prospektus
Tájékoztatónk
Határtalanul 2022

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával!

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

NTP logó
Ökoiskola
Nemzeti Örökség Intézete

A Nemzeti Örökség Intézetének emlékezetpedagógiai partnerintézménye