Ugrás a tartalomra

Tájékoztatás

Ügyfélfogadás, ügyintézés a szünidőben:
Tanítási időn kívül, nyári szünetben: szerdánként 800-1200 óráig.

2023. 07. 11.
Informatika

GIMNÁZIUM
INFORMATIKA TANULMÁNYI TERÜLET
OM 203168-0002

Az informatika orientációs képzésünket azok számára ajánljuk, akik a jövőjüket az informatika, a programozás, webfejlesztés vagy a robotika területén képzelik el. A gimnáziumi alapképzésben rejlő lehetőségek, mint az általános műveltség elsajátítása vagy két idegen nyelv tanulásának lehetősége jól ötvöződik az elmélyültebb informatikai oktatással. Szinte nincs olyan területe az életnek, ahol ne lenne szükség informatikai tudás alkalmazására. Különösen ajánljuk azoknak, akik műszaki, mérnöki pályára készülnek, legyen az akár villamosmérnök, építészmérnök, gépészmérnök, energetikai vagy a Magyarországon nagy jövő előtt álló, autógyártást kiszolgáló mechatronikai mérnök. Tanulóinkat nagy tapasztalattal rendelkező mérnök-informatikus tanárok tanítják emelt óraszámban tanrendbe építve és projekthetek keretében.A legújabb informatikai programokkal telepített számítógépek, felújított szaktantermek, okostáblák segítik a felkészítést. Az színvonalas munkát kiemelkedő érettségi eredmények mutatják.

Tanulóinkat gazdag szabadidős programok várják, kezdve a gólyatábortól a Mikulás-futástól a szalagavatóig. Számos sportolási lehetőség, külföldi diákcsere kapcsolat, nyelvvizsgára, ECDL vizsgára való felkészítés, CISCO ismeretek, barátságos környezet, ökoiskola szemlélet vár rád. Színjátszó körünk évek óta rendez nagysikerű darabokat, melyekkel megmutatkoznak a nagyközönség előtt, például Kiskunmajsán, Kecskeméten is.

Ha Téged is érdekel az informatika tanulmányi terület, jelentkezz az OM 203168-0002-as számú tagozatunkra. Vár rád egy jó csapat!

 

A 9. évfolyamra történő felvétel feltételei:

8 általános iskolai végzettség, általános felvételi eljárás
Sikeres felvételit követően részvétel a „GÓLYATÁBOR”-ban.

Továbbtanulás: egyetemen, főiskolán vagy szakmai képzés választása

Mérnöki vagy informatikai szakterületen az alábbi nívós egyetemek várnak rád:

  • Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

  • Óbudai Egyetem - Budapest

  • Szegedi Tudományegyetem

  • Pécsi Tudományegyetem

  • Neumann János Egyetem - Kecskemét

Prospektus
Tájékoztatónk

Együttműködő partnerintézményünk NTP logó

A kép eltávolítva.

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával!

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

NTP logó
Ökoiskola
Nemzeti Örökség Intézete

A Nemzeti Örökség Intézetének emlékezetpedagógiai partnerintézménye