Ugrás a tartalomra

Határtalanul!

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával!

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.A Nemzeti Örökség Intézetének emlékezetpedagógiai partnerintézménye

Kalocsai diákok nyerték a II. Tomori Kadét Kupát

Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium általános iskolás csapata egykori érsekük emlékéhez méltó helyezést ért el az augusztus 30-án intézményünkben megrendezett II. Tomori Kadét Kupán.

Tomori Pál érsek/hadvezér 1526 augusztus 29-én vezette a magyar hadak ellenállását mohácsnál a török támadással szemben. Sajnos a lelkesedés és a vitézi helytállás nem volt elegendő a török többszörös létszámbeli túlerejével szemben. Tomori Pál kalocsai érsek II. Lajos király mellett számos más méltóság esett áldozatául a kegyetlen harcoknak.

Ennek emlékére szervezi meg évről-évre a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium ezt a történelmi, hadtörténeti és erőnléti ismereteket igénylő versenyt.
Idén a 2. helyezést Mohácsi Huszárok - Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola - csapata nyerte, 3. lett a lakiteleki 2x2 néha 5 - Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - csapata.

A rendezvény rangját emeli, hogy több egyházi és közjogi méltóság is védnökséget vállalt: Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Érseke, Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

A versenyről médiás diákjaink által készített videót az alábbiakban tekinthetik meg.


Létrehozva: 2022. 09. 09.