Ugrás a tartalomra

WORD RESTART A HEART DAY - 2021

Az Európai Újraélesztési Társaság (European Resuscitation Council) felhívására minden év október 16-án kerül megrendezésre a „WORD RESTART A HEART DAY” az Újraélesztés Világnapja. A kampány a laikus újraélesztés fontosságára hívja fel a figyelmet, arra, hogy mindenki képes elsajátítani és szükség esetén alkalmazni a laikus újraélesztés technikáját.
A kezdeményezéshez idén iskolánk is csatlakozott, ezért 2021.10.14-én este, kollégiumunk vendége volt Lőrikné Ilcsik Anita, a Magyar Vöröskereszt Kiskunmajsai Szervezetének vezetője.  A saját élményű gyakorlással egybekötött bemutató célja az volt, hogy kollégistáink elsajátítsák a laikus újraélesztés helyes lépéseit. Csapatunk egy lelkes tagja, Szénási Edina (11.A) még egy harminc perces, folyamatos, mellkas-kompressziós kihívást is sikeresen teljesített az AMBU-babán, az este folyamán! Gratulálunk a nem mindennapi fizikai teljesítményhez!
A gyakorlati foglalkozás legfontosabb üzenete pedig kétségkívül az, hogy mindenki képes életet menteni, ahogy a vöröskereszt mottója fogalmaz: „Szemtanú vagy HŐS?”

Büszkék vagyunk rá, hogy aktívan részt vehettünk egy ilyen nemes megmozdulásban.


Létrehozva: 2021. 10. 15.