A tavaszi Diáknapok egyik kiemelkedő alkotása volt a TIM Production által létrehozott rövid etűd, mely a Mozgásban címet viselte.

 

Az idei Diáknapokon, 2019. április 16-án került bemutatásra a Mozgásban című előadás, mely az Életetűdök egy felvonásban alcímet viselte. Az előadásnak valóban meghatározó része volt a mozgás, a dinamikusság, de ez nem csak a táncokban, hanem a zenékben és a színes, összetett elemekben is megnyilvánult. A központi szereplők az énekesek voltak, akik újabb és újabb hangulatokat idéztek meg, néha nagyon merész táncokkal és újragondolt elemekkel kiegészítve. A színpadon az iskola sok tehetsége megmutatta magát, közülük is elsősorban Domonkos Anita és Alföldi Anna dalai voltak a leginkább központiak.

Az előadást nemcsak a lendület tette fiatalossá. Olyan témák kerültek elő a különböző ismert és kevésbé ismert dalokon keresztül, melyek a tizenévesek, a fiatalok gyakori témáiról, a szerelemről, a csalódásról, a jövőről, az útkeresésről szólnak. Az előadás dinamikusságát néha kimerevített képek váltották. A komoly témák ellenére az előadás inkább volt örömteli, a nehézségeken való túllépés került a középpontba. Az előadás a diáknapi műsor gyöngyszeme volt.

Az előadást a résztvevők az egész év alatt készítették elő: tánc, színészet és képzőművészet volt a képzésükben, melynek végén került bemutatásra a Mozgásban című előadás. Az egész éves programot a Nemzeti Tehetség Program támogatta.

Képek és beszámoló:
https://drive.google.com/drive/folders/14SD4ST9kuysaCvlBKu7gAA41TohBMLx…