Állami kitüntetést kapott kollégánk!

„Közösségépítés és kreativitás, ez a két fő jelszavam…” - írta egy iskolai beszámolóban a tanárnő, aki fiatal kora ellenére máris az iskola arculatteremtő személyisége. Művésztanárként személyesen is példát mutat. Pedagógiai tevékenységében középpontba állítja a játékos ismeretszerzést, az élményt és a felszabadult munkavégzést. Elsősorban személyiségével nevel, amelyet (még öltözködési stílusát is) szívesen követnek a diákok.

Többször szervezett alkotótábort iskolai és nemzetközi szinten egyaránt, pl. 2006-ban Kiskunmajsán a testvérvárosok diákjainak jelenlétével.

Nyári művészeti workshop keretében diákjaink fotókon és festészeti, street art technikák segítségével kereshettek új kifejezési módokat maguknak. Megszépült a kollégium egyik melléképülete is a street artosok keze alatt. Egy másik alkalommal kifestették a piactér falait is, legutóbb pedig a helyi Menedékváros lakóit örvendeztették meg Karácsonyra a folyosók, termek díszítésével.

2012-től ÉLMÉNYMŰHELY PROGRAM-ot szervez, ahol a résztvevők vizuális problémákat oldanak meg, fejlesztik kreativitásukat, vagy csak egyszerűen jól érzik magukat. A jelentkezők képzőművészeti, fotó és videó, animációs, installálási, komponálási és kommunikációs technikákat alkalmaznak. Az élményműhely alkotásaiból kiállítás nyílt.

Alkotóműhelyt szervezett „(p)éld.a.képeink” címmel, ahol a diákok mutatják be fotóikat. A fotók szabadon választott művészek alkotásai mellé készült reprodukciók, vagyis egy-egy téma feldolgozása a diákok szemszögéből.

Az iskola művészet-közművelődés-kommunikáció szakmacsoportos diákjaival – osztályfőnökként - minden évben készítettek egy-egy filmet, amelyekkel részt vettek az Országos Középiskolai Filmszemlén. Első alkotásuk Jancsó Miklós tetszését is elnyerte, és 2014-ben pedig a Dolls című kisfilmjük mintegy 70 pályamű közül a legjobbnak bizonyult, amelyet Mundruczó Kornél kiemelten méltatott.

2015-ben rendőrségi megbízásból drogprevenciós kisfilmet készítettek.
2016 Lubliniec Art Camp alengyelországi Lubliniecbe kísérte diákjait és kapcsolódtak be a művészeti munkába.

Osztályának meghatározó diákjai vezetésével színházi társulat is alakult 30-40 diák közreműködésével. A rendezés, a díszletek, a koreográfia, mind-mind önálló diákmunka eredményei. Az utolsó előadásukat (Musicalek éjszakája) több mint 1500-an látták. A kivitelezésbe bevonták az egész várost: általános iskolásokat, tanárokat és szülőket. 

2011 Karácsonyi műsor
2013. október 23. műsor
2016. Musicalek éjszakája 2.
2016. Musicalek éjszakája 2.Jutalomkirándulás