Ugrás a tartalomra

A Lakiteleki Népfőiskola által Arany János születésének 200. évfordulójára  ”Dicső híre-neve fönnmaradt örökre” címmel meghirdetett versenyén iskolánkat 3 csapat képviselte.

Ennek részeként három írásbeli forduló során Horváth Szana, Czirkó Erika, Kuklis Rita, Pásztor Katalin, Onozó Nóra, Lakatos Alexandra , Hegedüs Mercédesz, Halász Csenge és Hegedüs Anna kutatták  Arany János irodalmi örökségét és korának kulturális értékeit furfangos feladatok, rejtvények megoldásával.

Az elődöntők alapján a Tomorisok nevű csapat 23. , az Irodalmárok névvel indulók pedig a 15. helyen jutottak tovább a középdöntőbe, mely múlt pénteken, április 7-én került megrendezésre a Lakiteleki Népfőiskolán.

A középdöntő próbatétele  után  diákjainkat vendégül látták vacsorára. Ezt követően egy népzenei koncert keretében magyarországi és moldvai zenével ismerkedhettek. Az est zárásaképpen Olajos István, a helyi általános iskola igazgatója kihirdette a eredményeket. A végső tabellán az Irodalmárok a 13. helyig, míg a Tomorisok a 16. helyig küzdötték fel magukat.

A döntőbe nem sikerült ugyan bejutnunk, de sok élménnyel, ismerettel gazdagodtunk. Célunk az, hogy jövőre átélhessük a döntő izgalmait!