Ugrás a tartalomra

Iskolánk ökológiai tevékenysége

Iskolánkban szelektív hulladékgyűjtés folyik. Szárazelem gyűjtés mindkét épület földszintjén. Szintenként sárga kuka, élelmiszer maradék, PET-palack gyűjtő kuka és udvaron szelektív hulladékgyűjtő kukák és komposzt gyűjtő. PET-palack gyűjtő zsákok az udvaron. A palackból befolyt összegből sporteszközöket veszünk diákjaink számára.

szelektív hulladékgyűjtők az iskola udvarban

komposztáló a kollégium udvarban

PET-palack gyűjtő zsák

Fenntarthatósági témahétbe aktívan bekapcsolódunk egész iskola szinten. Országos és városi szemétgyűjtési akciókon való részvétel.

Fenntarthatósági témahét!

TE szedd!

Szervezünk Mikulás futást általános iskolákat, pedagógusokat és szülőket bevonva. Akadályversenyeket, fotó- plakátpályázatokat szervezünk. A diákokkal is folyamatosan figyeljük a természetvédelmi és élővilággal kapcsolatos rajz- fotópályázatokat és próbálunk minél többe bekapcsolódni.

A kollégium udvarán sportolásra és a kadétok edzésére fából készült akadálypályát alakítottunk ki.

akadálypálya

kollégiumi szabadidős eszköz fából

kollégiumi szabadidős eszköz fából

Önkormányzati és más pályázati lehetőséggel távolabbi természetvédelmi területek és programok szervezése, valamint ökológiai foglalkozások, órák szervezése nemzeti parkok dolgozóival. A Tartós szegfű tanösvény, kiserdői madármegfigyelő és a záportározó látogatása és itt tanórák szervezése.

Tisza-Völgyi Bemutatóház

darules

Madárbarát iskola kialakítása. Kollégiumban madáretetőket készítünk. Madárodúk gondozása, etetők és itatók feltöltése folyamatos.

madáritató és etető az iskola udvarban

madáretetők készítése a kollégiumban

ragadozó madár sziluett elhelyezése az ablakon

Iskolai virágültetés, kertrendezés