Ugrás a tartalomra

Nyílt napok a Tomoriban

Nagy érdeklődés mellett rendezte meg a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium az idei nyílt napjait. Az előző évi virtuális iskolabejárással szemben most két alkalmat is biztosított az iskola a pályaválasztás előtt álló nyolcadikosoknak és szüleiknek. Az indított szakok népszerűségét jelzi, hogy a mintegy 150 diák több mint 50 településről érkezett. Kétségtelenül a legfelkapottabb most a honvéd kadét képzés, hiszen az egyre perspektivikusabb életpálya mellett jelentős ösztöndíjban is részesülhetnek a tanulók. 11-12-13. évfolyamon egy 4,5-es átlageredményt elérő diák akár 116 ezer forintot is kaphat havonta.

Ugyancsak sokan érdeklődtek a média tanulmányi terület iránt, hiszen a fiatalokhoz a fotózás, filmezés, podcast készítés nagyon közel áll. Ezek bugyraiban való elmélyülés izgalmas történet mindenki számára. Itt hívjuk fel a 7.-8.-osok figyelmét arra a pályázati felhívásra, amelyet honlapunkon érhetnek el: Mutasd meg magad a világnak! címmel. (Fotó- és videópályázat a dél-alföldi régió 7-8. osztályos tanulói számára)

Mindezek mellett sok látogatója volt az általános gimnáziumi képzést, valamint az informatikai programozást és a vendéglátás-turizmus ágazati technikumi képzést bemutató foglalkozásoknak is.

Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, december 6-án rendezi meg iskolánk a hagyományos "Mikulás futást", amelyre várjuk külsősök jelentkezését is. Részletek ezzel kapcsolatban hamarosan megjelennek honlapunkon. Addig is "bokszolja" mindenki a cipőjét.
Eredményes tanulást kívánunk!

 


Létrehozva: 2021. 11. 24.