Ugrás a tartalomra

Határtalanul!

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával!

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.A Nemzeti Örökség Intézetének emlékezetpedagógiai partnerintézménye

Bemutatkozó filmünk
Bemutatkozó filmünk
Beiskolázási tájékoztató
Tájékoztató
TomoriLife
TomoriLife

December 06-án iskolánkban járt Lőrincz Tamás olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok birkózó, aki bemutató órát, bemelegítő edzést tartott a 12. évfolyamos kadét tanulóknak.

A  "Küzdj meg a Bajnokkal" elnevezésű program célja, hogy megismertesse a fiatalokkal a nagy munkával nagy sikereket elérő sportolókat, akik példaképül szolgálhatnak az ifjúság számára.

Lőrincz Tamás végül megmutatta a tanulóknak a tokiói olimpián elnyert csaknem fél kilogrammos aranyérmét.

Létrehozva: 2022. 12. 09.

Ebben az évben is megrendeztük a hagyományos Szent Miklós-napi futást! Nagy örömünkre a középiskolásainkhoz most sokkal több általános iskolás diák, szülő és tanár is csatlakozott. A résztvevők hangulatos zenés bemelegítés után futották le a 2 km-es távot. A célban mindenkit ajándékkal várt a Mikulás, az első három helyen végző általános iskolás lányokat, fiúkat és középiskolás lányokat, valamint fiúkat még külön egy-egy mikuláscsomaggal is megjutalmazta.

Létrehozva: 2022. 12. 08.

Ajándékot osztott a Mikulás.

Létrehozva: 2022. 12. 07.

Napjainkban egyre elterjedtebbek és harci körülmények között, váratlan helyzetekben nagy segítséget jelentenek a harcosoknak a készétel csomagok. A 9. és 10. évfolyamos kadétok a túlélés-képzés keretén belül  korábban már megismerték a magyar komplettírozott készétel csomagokat, most pedig az amerikai MRE csomagok kerültek sorra, amit meg is kóstolhattak a tanulók. Ez utóbbi foglalkozás "szemléltető anyagát" Kökényné Ágnes t. őrmester önzetlen felajánlásának köszönhettük!

Létrehozva: 2022. 11. 28.

"Jöjj el hát, Istenem, lobbants lángot az éjjelen, élő irgalmadat terjeszd ki fölénk,
Jöjj el hát, Istenem, nyíljon már ki a végtelen, jöjj el gyermekarcú Isten, szállj közénk!"


Ma reggel, tanítás előtt, iskolai közösségünk együtt gyújtotta meg az első gyertyát az adventi koszorún. Iskolalelkészünk, Kullai Attila atya beszélt az advent jelképeiről, buzdított bennünket a várakozás átélésére, majd megáldotta az iskola és külön az egyes osztályok adventi koszorúit is. Adja Isten, hogy az előttünk álló hetekben a mi lelkünk sötétjében is fellobbanjon a láng, amelynek fényénél nyitott szívvel tudjuk majd fogadni az irgalmas, "gyermekarcú Isten" eljövetelét.
Bensőséges, szép adventi készülődést kívánunk mindenkinek!

Létrehozva: 2022. 11. 28.

2022. november 18-án rendezték meg Budapesten a Honvédelmi Airsoft Szituációs Lövészversenyt. Három pályán kellett tudásukat megmérettetni a versenyzőknek: pontlövészet pisztollyal, fém lövészet pálya airsoft géppisztollyal és szituációs pálya airsoft puskával. Az alábbi eredményeket érték el kadétjaink:

Egyéni összetettben:
I. hely: Marton Tamás 12/c
II. hely: Farkas Dávid 11/c
III. hely: Dóczi Szabolcs 12/c

Létrehozva: 2022. 11. 24.

2022. november 22-én megrendezésre került iskolánkban az első CS:GO bajnokság. Az eseményre maximum nyolc csapat jelentkezhetett és jelentkezett is. A versenyzők nagyon várták, hogy eldönthessék melyikük csapata a jobb.
Sajnos az utolsó pillanatban több csapattag is lebetegedett, de rugalmasan alkalmazkodva a kialakult helyzethez számukra engedélyeztük, hogy otthonról csatlakozzanak.
Első alkalommal tartottunk ilyen jellegű bajnokságot, így a kezdés nem volt zökkenőmentes. Legközelebb már biztosan gördülékenyebben tudjuk kezdeni a meccseket.

Létrehozva: 2022. 11. 23.

A Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében rendhagyó osztályfőnöki órákon vehetett részt iskolánk három osztálya. A foglalkozások célja volt, hogy  a diákok szemléletét formálja, érzékenyítése őket a hátrányos megkülönböztetéssel szembesülő csoportok (a fogyatékossággal élők, az idősek, vagy a romák) valamelyikének irányába, illetve a fiatalok informálása, figyelmének felhívása a valamilyen bántalmazást (verbális, pszichés, fizikai) elszenvedőkkel kapcsolatosan.

Létrehozva: 2022. 11. 14.