Ugrás a tartalomra

Határtalanul!

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával!

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 

 

Tájékoztatás

Ügyfélfogadás, ügyintézés a szünidőben:
Tanítási időn kívül, nyári szünetben: szerdánként 800-1200 óráig.

Bemutatkozó filmünk
Bemutatkozó filmünk
Beiskolázási tájékoztató
Tájékoztató
TomoriLife
TomoriLife

2022. szeptember 29-én rendezte meg iskolánk a már hagyományosnak számító gólyaavatót a 9. évfolyamosok számára. Mint minden évben, idén is a 11. évfolyamosok szervezték az avatót, melyre már előre kellett készülniük a legfrissebb Tomorisoknak. Az idei gólyabál témájaként a mesék világát választottuk. Osztályonként különböző jelmezbe bújtak a diákok és osztályfőnökeik, életre keltve ezáltal a Karib tenger kalózai, A Mézga család valamint a Kacor király mesék szereplőit.

Létrehozva: 2022. 10. 05.

Október elsején, szombaton a tizenegyedikes és tizenkettedikes kadétok ellátogattak Szabadszállásra ahol is részt vettek az "Egészséges Bács-Kiskunért" program egyik rendezvényén, az őszi Strázsa túrán.
A tanulók önállóan dönthettek, hogy a 17km-es vagy a 30km-es úton érnek be a célba.
Mindenki ügyesen teljesítette az elvállalt útvonalat.
A kilátás gyönyörű volt és bár az út első felét esőben tették meg, kitartóan végig csinálták a túrát.

Létrehozva: 2022. 10. 03.

Szeptember 28-án, szerdán a Brave Warrior 2022 hadgyakorlatot tekinthette meg 12 kadét Hajmáskéren, a Magyar Honvédség nullponti lőterén. Az ország minden részéből érkeztek kadétok a bemutatóra, ahol először egy dinamikus majd egy statikus bemutatót nézhettek végig.    A Magyarországon települt többnemzeti zászlóalj-harccsoportot a Magyar Honvédség alakulatainak katonái mellett olasz és horvát alegységek, valamint a Brave Warrior-hoz kapcsolódó Steppe Archere 2022 gyakorlaton résztvevő amerikai katonák alkották.

Létrehozva: 2022. 09. 30.

Az Országos Haditorna Versenyének megyei fordulójában iskolánk két kadét csapattal nevezett. Olyan versenyszámokban  kellett megmérettetni tudásukat és erejüket a versenyzőknek, mint a 4x400 m-es váltófutás, mátrix futás, akadályfutás, egészségügyi ismeretek, kézigránátdobás, légpuskás lövészet, honvédelmi totó.

Létrehozva: 2022. 09. 30.

2022. szeptember 24-én szombaton immár második alkalommal vettünk részt a Történelmi Hadi Akadémia által szervezett Hadfiak seregszemléjén a tatai várban.  A Hadfiak felvonulása után a kadétok segédkeztek a páncélsimogatónál, íjászkodásnál és őrt álltak a történelmi zászlók mellett. A feladatok elvégzése és a nézelődés mellett jutott időnk elsétálni a Söréttoronyhoz, kipróbálni a csatacsillag dobást, korhű fegyverekkel lőni és  meglesni a bronzöntés fortélyait.

Létrehozva: 2022. 09. 28.

A kilencedikes kis gólyák a hét folyamán különböző feladatokban mérettetik meg tudásukat a gólyabált megelőzően.

Létrehozva: 2022. 09. 22.

Élménygazdag tábori programban vettek részt augusztus végén a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium 9. évfolyamos tanulói. Azóta már túl is vannak az első szárnypróbálgatáson, beilleszkedtek az iskola életébe, de a játékos avatásuk még csak ezután lesz.
Szeptember 29-én gólyabál keretében tesznek majd fogadalmat a diákok az iskola hagyományos eskü szövegével. Addig is készülnek a 11. évfolyamosok által adott feladatokra és az egyedi bevonulásra.
A rendezvény előtt az alábbi filmmel idézzük fel a gólyák első találkozását!

Létrehozva: 2022. 09. 22.

Rávai Mónika alpolgármester asszony ajándékaként néhány kadét szeptember 17-én elutazhatott Tapolcára, ahol Kullai Attila iskolalelkész atya vezetésével a II. világháborúból és a szocialista időkből megmaradt, hadrendből kivont harci járművek bemutatóján vettek részt. A járművekre fel lehetett mászni, be lehetett bújni, sőt utazni és vezetni is lehetett egy tankot, illetve egy páncélozott harci csapatszállítót. Legvégül világháborús és 50-es évekbeli fegyverekkel lőhettek a 18. évüket betöltött diákok.

Létrehozva: 2022. 09. 20.

Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium általános iskolás csapata egykori érsekük emlékéhez méltó helyezést ért el az augusztus 30-án intézményünkben megrendezett II. Tomori Kadét Kupán.

Tomori Pál érsek/hadvezér 1526 augusztus 29-én vezette a magyar hadak ellenállását mohácsnál a török támadással szemben. Sajnos a lelkesedés és a vitézi helytállás nem volt elegendő a török többszörös létszámbeli túlerejével szemben. Tomori Pál kalocsai érsek II. Lajos király mellett számos más méltóság esett áldozatául a kegyetlen harcoknak.

Ennek emlékére szervezi meg évről-évre a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium ezt a történelmi, hadtörténeti és erőnléti ismereteket igénylő versenyt.
Idén a 2. helyezést Mohácsi Huszárok - Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola - csapata nyerte, 3. lett a lakiteleki 2x2 néha 5 - Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - csapata.

A rendezvény rangját emeli, hogy több egyházi és közjogi méltóság is védnökséget vállalt: Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Érseke, Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.


A versenyről médiás diákjaink által készített videót az alábbiakban tekinthetik meg.

Létrehozva: 2022. 09. 09.