Ugrás a tartalomra

Tomorisok a Lakiteleki Filmszemlén

Már vagy egy évtizede visszatérő vendége a Lakiteleki Filmszemle rendezvényének iskolánk egy válogatott médiás csoportja. Így volt ez idén is, részt vehettünk a versenyfilmek minősítésében.
Már az odautazás felért egy élménnyel, és az ott töltött idő is nagyon tanulságos volt. A lakiteleki Hungarikum Liget egyszerűen gyönyörű és sokszínű.
Tizenkét filmet volt szerencsénk megnézni és elemezni, ami médiás szemmel előnyt jelenthet a későbbi tanulmányaink során – értékelte a részvételt a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium egyik médiás diákja.
November 18-án a kiskunmajsai középiskolából a 11.B és a 12.B osztály tanulói vehettek részt Lakiteleken a XX. Filmszemlén, amelyen 25 ezer forintos különdíjjal jutalmazták az általunk megszavazott kisfilm alkotóját.
A délelőtt folyamán a diákzsűri kiválasztott egy filmet, amelynek készítője így jutalomban részesülhet. Egyhangúlag Répási Zsolt: Sophia című kisfilmjét választottuk, amelynek képi világa, vágástechnikája és témája egyaránt felkeltette és magával ragadta a fiatal generáció figyelmét. A film üzenete végszóként csak a záróképekben fogalmazódott meg, mint ahogyan a pont is lezárja a mondat végén.
A délelőtti program zárásaként a diákokat egy finom ebéddel vendégelték meg a szervezők, ami különösen jólesett a menzakajához szokott kollégistáknak. Ezúton is köszönjük a rendezőknek a meghívást, a vendéglátást és mindazokat a lehetőségeket, amellyel betekinthettünk napjaink filmes világának élvonalába, valamint kipróbálhattuk a zsűrizés felelősségteljes munkáját.
A látogatásról és munkánkról készült fotókat az alábbiakban tekinthetitek meg.

Nagysolymosi Géza
11.B média tanulmányi terület

 


Létrehozva: 2021. 11. 24.