Az eddigi évekhez hasonlóan a tomoris karácsonyi műsort a mindenkori kilencedik évfolyam előadásában láthattuk. Nem történt ez máshogy december 21-én sem, amikor a 9.A és 9.B osztályok léptek fel.

Azonban mire oda jutottunk, hogy színpadra állítva előadhassuk műsorunkat, sok-sok próbára, énekkari gyakorlásra, technikai egyeztetésre volt szükségünk. Ebben a tanévben Bakó Éva tanárnő, 9.A-s osztályfőnök javaslatára: Andre Obey: Éjféli harangszó című művét állítottuk színpadra, kiegészítve azt két verssel.

Így utólag azt gondoljuk, hogy sikerült átadni a Karácsony, mint keresztény ünnep hitbéli lényegét. A diákok között ülve is érezhető volt, ahogy a külvilág zajos mindennapjai helyett a Karácsony tiszta, egyben ünnepi és felemelő érzése lengi át a nézőteret, és vele együtt a színpad minden szegletét. Ehhez azonban nélkülözhetetlen volt a színészek hiteles előadása is.
Köszönetet szeretnénk mondani a szereplőknek, valamint azoknak, akik támogatták az előadásunkat: Konecsni György Művelődési Központ, Hájós Istvánné jelmezkölcsönzős, Fészek Színjátszó Egyesület, Nagycsaládosok Kiskunmajsai Egyesülete és több magánszemély.

Reményeink szerint hozzá tudtunk járulni a karácsonyi ünnepkör meghitté tételéhez!

További fotók ITT találhatóak.

Köszönettel: 9. évfolyam