A Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium a 2019/2020-as tanévtől egy osztályban szervezheti meg a kadétképzést, mely az országban még 5 helyen folyik. Elsőként Szekszárdon és a budapesti Than Károly Ökoiskolában indult be a képzés, majd e tanévtől Várpalotán, Komáromban és Debrecenben, a következő tanévtől pedig Csepelen és Kiskunmajsán.

A 4+1 éves szakgimnáziumi képzés érettségivel záruló szakaszának végén Honvéd Kadét, igazgatási ügykezelő (OKJ 52 863 01) végzettséget szereznek a tanulók, az 5/13. (szakmai) évfolyam végén pedig Honvédelmi igazgatási ügyintéző (OKJ 54 863 03) szakképesítést szerezhetnek a  fiú vagy leány tanulók egyaránt. Továbbtanulási lehetőségként akár valamely közszolgálati életpályára felkészítő egyetemi képzést, akár a honvédelmi területen történő továbbtanulást ajánljuk. Felvételi többletpontokat jelent az adott képesítés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, valamint a Szentendrei Altiszti Akadémiára történő jelentkezés esetén.

A középiskolában a honvédelmi és katonai igazgatási ismeretek mellett elsősegélynyújtást, önvédelmet, sportlövészetet is tanulnak a kadétok, de felkészítést kapnak a középfokú nyelvvizsgára és az ECDL vizsgára is.  A 4+1 év során megismerkedhetnek a legújabb katonai gépjárművekkel, haditechnikai eszközökkel, szakmai idegen nyelvet és speciális informatikát tanulhatnak majd. Részletesebb információkat a középiskolában nyílt napjainkon tudhatnak meg az érdeklődő diákok és szüleik.

Nyílt napok időpontjai: 

  • 2018. november 15. 8 óra
  • 2018. november 22. 8 óra

A témával kapcsolatos sajtó tudósítások:

https://magyaridok.hu/belfold/bovul-a-honvedkadetkepzes-3360745/

https://magyaridok.hu/cimke/kadetkepzes/

https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/kadetkepzes-indulhat-a-kiskunmajsai-tomori-gimnaziumban-1480941/

http://www.origo.hu/itthon/20180907-jovore-elindulhat-a-kadetkepzes-a-kiskunmajsai-tomorigimnaziumban.html