A „gólyák” számára sorsdöntő új tanév nyitányaként vehettünk részt augusztus 30-31-én a hagyományos gólyatábor programjain. Ismerkedtünk az osztály- és évfolyamtársakkal, az osztályfőnökökkel (Bakó Éva 9.a, Csuka Tibor 9.b), az iskolával, a kollégiummal és Kiskunmajsával.

A másfél nap folyamán jártunk az iskolában, benézhettünk az osztálytermünkbe, megkaptuk a tankönyveket. Tettünk egy rövid sétát a városban a fontosabb intézményeket, vásárlási lehetőségeket és a Kisboldogasszony római katolikus templomot érintve.

A nyárutó hangulatát a strandon élvezhettük, a kollégiumban töltött estét a játékos vetélkedő, a gólyatáblák színezése és a késő éjszakába nyúló traccspartik teszik felejthetetlenné.

A második nap dottóval (ennek köszönhetően is jól „összerázódott” a társaság) érkeztünk az 1956-os múzeumba, ahol Nahimi Péter érdekes történeteit hallgattuk a forradalom eseményeiről, hőseiről.

A kápolnában Pongrátz Gergely és társai emléke előtt tiszteleghettünk.

Ezt követően az iskola műfüves pályáján játszottunk, illetve körülötte egy kicsit „lazulhattunk”. A tábor végét jelentő ebéd után jó érzésekkel köszöntünk el egymástól. Legalább is hétfőig.

9.évfolyam