Ugrás a tartalomra

Felavattuk a gólyákat

2021.09.23-án 17 órától zártkörűen ugyan, de a hagyományos keretek között megszervezhettük a gólyabált, aminek több előkészítő mozzanata is volt.

A tizenegyedikesek nagyon lelkesek voltak a gólyatábortól kezdődően, mikor kiosztották a szebbnél szebb gólya táblákat és a hozzájuk tartozó elkészítési útmutatókat. Iskolaidőben is lelkesen figyelték, hogy kik hordják a táblákat, illetve barátságosan szóltak azoknak, akik elfelejtették a viselését.

A gólyabál előtt is kedveskedtek pár külsős feladattal a két gólya osztálynak. Változatos feladatokkal mérhette össze ügyességét, tudását és kitartását a két osztályból kiválasztott 15 - 15 főből álló csapat. Kipróbálhatták milyen zsíros kenyeret árulni, tojás fehérjét felverni kézzel, sörpongozni vízzel, egy lábon ugrálva minél gyorsabban teljesíteni egy távot, tejszínhabbal csatázni vagy épp egy újságpapíron egyensúlyozni. Nagyon ügyes volt ezeken a feladatokon mindkét osztály, összesítve itt a 9.A tizenegy pontot, a 9.B pedig tizenhárom pontot szerzett a bálra.

Aztán elérkezett a bál napjai is. Előzetesen mindkét osztály számára megadtuk, hogy hogyan öltözzenek be, illetve milyen zenére vonuljanak majd a bál helyszínére. A 9.A négy tagjának az Abba együttest kellett alakítania, a többieknek pedig a Mamma Mia szereplőiként kellett megjelenniük. A 9.B három tagja az Open Stage csoportot kellett, hogy eljátssza, a többieknek pedig rövidnadrágban és szandálban vagy lakkcipőben kellett megjelennie.

A bál házigazdái Garas Panna és Nagysolymosi Géza voltak. Miután köszöntötték a jelenlévőket, felkérték az osztályokat, hogy öltözékeikkel és bevonulásukkal kápráztassák el a zsűrit és a közönséget is. A bevonulók nagyon jól sikerültek.

A báli produkciók értékelésében három tagú zsűri segített bennünket. A zsűri elnöke Szakács Ottó Tanár Úr volt, további tagok Lantos Tícia Tanárnő és Farkasné Gyóni Ildikó Kollégiumi Nevelő voltak. Munkájukat ezúton is köszönjük.
A bevonulók értékelése után több feladatot is kaptak még a gólyák. Volt kakasviadal lufikkal, különböző sorversenyek, versírás, kincskeresés és ügyességi feladat is. A feladatokat hol az egyik, hol a másik osztály teljesítette jobban.

A feladatok teljesítése után a gólyák letették esküjüket is, így már a táblákat sem kell tovább viselniük.
Megválasztottuk a gólyabál királyát is, aki ebben az évben Mészáros Zsombor lett. A gólyabál királynője címet pedig Tullius Nóra nyerte el. Gratulálunk nekik!

Nincs udvartartás udvari bolondok nélkül, ebben az évben hárman kapták meg ezt a jelzőt. Garas Kata, Scháb Adrián és Sólya Gréta lettek idén az udvari bolondok.
Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát a bálon. Kívánjuk a gólyáknak, hogy nagyon sok szép emlékkel gazdagodjanak Tomoris éveik alatt.

 


Létrehozva: 2021. 09. 24.