Új aula a Tomoriban!

Akik követik a Facebook-oldalunkat már hallhatták a hírt, hogy január 28-án dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita ellátogatott iskolánkba és felszentelte a már régóta épülő, mostanra pedig valósággá vált új épületrészét iskolánknak, az aulát és benne a katonáit csatába vezető Tomori Pálról készült festményt.

A megnyitón többek közt jelen volt azérsek úr mellett Fülöp Ernő kanonok, a Főegyházmegyei Hivatal irodaigazgatója, Kerpits Miklós, a Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF) elnöke, Ábrahám­Fúrús András, Kiskunmajsa város polgármestere, Lantos Ádám építész, az új aula tervezője és Kondákor Ferenc művésztanár, az iskola névadójáról készült festmény alkotója.

Diákjaink színes programmal készültek a megnyitó ünnepségre, ahol a prózai és lírai szövegek mellett klasszikus zongoradarabok és népdalok is felcsendültek, Mayossás tanulóink pedig tánctudásukkal is próbára tették az új járólapot. A műsor színvonalas bemutatója volt annak, hogy az itt tanuló diákok az élet mennyi területén és milyen sokszínűen bontakoztatják ki tehetségüket.

Megnyitó beszédében Farkas Zoltán igazgató képekkel is felidézte iskolánk múltját, és megfogalmazta, hogy örömteli emlékezésünk egy új korszak kapujában tehetjük meg, ahol iskolánk új közösségi térrel bővül, mely színtere lehet a szabadidő igényes eltöltésének.

Bábel Balázs érsek kiemelte, hogy az aula már az ókorban is a közös gondolkodás, bölcselet színtere volt. A festmény leleplezésekor kiemelte, hogy Tomori Pál érsek szilárd helytállása hite és nemzete mellett példaértékű lehet a XXI. század emberének is, amikor síkra száll saját értékrendje, hite és kultúrája mellett.

Iskolánk diákjai másnap a negyedik órában megtarott Magyar Kultúra Napjáról megemlékező rövid ünnepségünk keretében vehették át az első sorban számukra kialakított új közösségi teret.

Az ünnepségekről készült képeket a Facebook-oldalunk mellett iskolánk honlapján a médiatárban is megtekinthetik.