Kirándult a 9.B

2019. május 5.-én vasárnap reggel indultunk útnak a Dunakanyar és környéke felfedezésének nagy tervével. Persze már reggel látszott, hogy nem úgy lesz ez, mint ahogy mi szerettük volna. Az eső csak esett és esett. Így a szabadtéri programokat út közben átalakítottuk esőmentessé. Mostoha Elek sofőrünkkel buszunk repült az autópályán, ahol a bluetooth hangszórók és a mobilok segítségével meg is tartottuk első komolyabb énekversenyünket!

Kecskeméten felvettünk még hat osztálytársat, majd délben az Aréna plázában töltöttünk el egy órát, így mindenki a kedvére fogyaszthatott ebédet. A következő utunk a Tropicariumba vezetett, ahol persze már többen voltak közülünk, ide mégis mindig más egy kicsit visszatérni. Péterrel például azon aggódtunk, hogy a látogatók által bedobott műanyag palackot rágcsáló krokodil mikor fullad meg. Szóltunk is a személyzetnek, akik megkezdték a mentőakciót. Délután öt órára megérkeztünk a Búbánatvölgyben található Vadregény panzióba, ahol elfoglaltuk a faházainkat. Közben érkezett még két másik középiskolás osztály, így társaság nélkül sem maradtunk. Megkezdődött a rapid ismerkedés.

A vacsorához még Szentendrén megvásároltuk az alapanyagokat, majd bográcsban elkészítettük a rántott szeleteket és a szalmakrumplit, valamint a Dorina családja által felajánlott több kilogramm csevapcsicsát. A vacsora készítése közben már alakult a buli, egy kis közös szórakozásra is mód nyílt a sütögetés mellett. Sajnos az eső miatt az éjszakai túránk elmaradt.

Hétfő reggel a szállásunkon elfogyasztott finom reggeli után Esztergom felé vettük az irányt, ahol idegenvezetőnkkel a megtekintettük az Esztergomi Bazilikát. Terveink szerint átsétáltunk volna Szlovákiába, de az eső ezt is meghiúsította. Visszafelé a Visegrádi vár és a Bobpálya köszönt ránk a busz „náthás” ablaküvegén keresztül. Talán majd jövőre - gondoltuk! Budapestre visszaérve a SHAZAM! című film megtekintésével vigasztalódtunk.

Összességében az eső ellenére is egy jó hangulatú kiránduláson vettünk részt, az osztály igazi közösségként tért haza Kiskunmajsára. Jövőre folytatás!

Üdvözlettel a 9.B osztály!