Feltárult A Titkok kertje Kiskunmajsán

Hatalmas siker fogadta  A Titkok kertje című film adaptációját, amit a helyi középiskola  17 éves  média szakos diákja rendezett . A színdarab premierjét a Kiskunmajsai Konecsni György Kulturális Központban adták elő pénteken a szereplők.

 

 

 

       

Tavaly nagyot álmodott Tőzsér István Martin a fiatal rendező. „Csoda, barátság, varázslat és szeretet”- szerinte ez jellemzi a színdarabját, amit pénteken este láthatott elsőnek a nagyérdemű közönség. A rendező célja az volt, hogy  túlmutasson egy kisvárosi amatőr színházon, és megmutassa milyen varázslatos hely valójában a színház. Szerinte ez sikerült is, mivel az előadás végén állva tapsolt a közönség. „ Nagy megtiszteltetés volt, hogy közel 300-an látták a premiert és bízok benne, hogy még sokakhoz eljut a célom, ami miatt elkezdtem a színdarab rendezését, szervezését, támogatók keresését. Hatalmas összefogás állt mögöttem, ami nélkül nem tudtam volna létrehozni, amit nagyon köszönök. Külön köszönet főtámogatónknak, a Fókusz Takaréknak és további támogatóinknak, az OTP Banknak, a Sirius Rádiónak és Kiskunmajsa Önkormányzatának, valamint a színdarab helyét adó Konecsni György Kulturális Központnak.” – mondta el a fiatal rendező.

 
      

 

A premiert Pócsik Olga, Martin osztályfőnöke nyitotta meg. Beszédében elmondta – „Minden osztályfőnöknek az az álma, hogy olyan osztálya legyen, ahová kreatív, fogékony és összetartó diákok járnak. Szerencsésnek mondhatom magam, az első osztályom ilyen! Nem gondoltam, hogy Martint ennyien fogják segíteni, hogy ebben a széthúzó világban ennyi összefogásra lelni. Kicsi- nagy egy ügyért tevékenykedik pedig ez az ügy a kultúráról, a művészetről szól. Amire valljuk be kevés időnk és energiánk van.”

Már a szereplőválogatáson bebizonyosodott, hogy mennyi tehetségét kibontakozni vágyó diák él Kiskunmajsán és környékén. Martinnak köszönhetően sokan megmutathatták tehetségüket és ez által az önbizalmukat is erősíthették. Kapus Krisztián, a Magyar Országgyűlés Ifjúsági Albizottságának elnöke szívesen fogadta Martin meghívását, majd a színdarab végén elismerő szavakkal méltatta a darabot. Bízik benne, hogy az ő városának fiataljai előtt is bemutatkoznak a színdarabjukkal.

 Az előadás Kiskunmajsán még két alkalommal lesz látható a tehetséges főszereplőkkel, a hangulatos fényekkel, zenékkel és a látványos díszletekkel.

 

Fotók: Bornemissza Péter