Szakmai napon az informatikus diákokkal

Idei évben 2019. május 15-én került sor iskolánkban a szakmai nap megrendezésére, ahol az ágazati képzésben részt vevő diákok a szakmájukkal kapcsolatos programokon vettek részt.

Fél nyolc után egy kicsivel indultunk az iskola elől a 36 fős csoporttal Szegedre az Informatika Történeti Kiállítás helyszínére. A kiállítást tárlatvezetés mellett tekintettük meg, ami végig vezetett bennünket az informatika történeti fejlődésén különös figyelmet fordítva a magyar vonatkozású információkra. A tárlatvezetés nagyon érdekes volt, lekötötte a csoportot. Különösen tetszett a túra végén megtalált szoba, ahol régi gépek voltak kiállítva és rajtuk retro játékok futottak. Innen nagyon nehéz volt tovább indulnunk, de 20-25 perc játék után még megtekintettünk egy időszaki kőzet kiállítást is a Szent-Györgyi Albert Agórában, majd indultunk a buszhoz, mert fél tizenegyre már vártak bennünket az EPAM szegedi irodájába.

Az EPAM a világ vezető és dinamikusan növekvő technológiai cégei közé tartozik, amely elsősorban USA-beli és nyugat-európai top cégeknek szállít szoftver megoldásokat. Az irodaház megtekintése során tájékoztatást kaptunk a cégről, álláslehetőségekről, az alkalmazottak mindennapi munkájáról és az irodaház felépítéséről. Nagyon érdekes, tartalmas és motiváló túra volt ez mindenki számára. Zárásként kérdéseket tehettünk fel még azzal kapcsolatban, amit a túrán láttunk, vagy közben eszünkbe jutott. A kísérőink is tettek fel még pár kérdést és a helyes választ jutalmazták is, aminek a nyertesek nagyon örültek.

Az irodaház megtekintése után visszautaztunk az iskolánkhoz és az ágazati érettségi utáni szerelési munkákban még sokan segédkeztünk a rendszergazdának, amit ezúton is nagyon köszönök mindenkinek, aki ott maradt.

Összegezve egy tartalmas és motiváló szakmai napon vagyunk túl, amihez köszönöm az iskolától és a tanulóktól  kapott segítséget és támogatást.

Zádori Nándor