Biciklis csapatépítő „túlélőtúrán” a 10.B

Felejthetetlen három napos osztálykirándulásban volt részünk az érettségi szünetben Ópusztaszeren. A 30 km-es távot a kollégiumtól az ópusztaszeri ifjúsági szállóig kerékpárral tettük meg osztályfőnökünkkel Janka tanárnővel, és Sándor atya kíséretében. Sokan nem hitték - volt, amikor mi magunk se -, de a zord idő ellenére esőben és szélben is hősiesen végigtekertük a távot. A szállásra érve forró tea várt minket, ezután átöltözve, megszárítkozva újult erővel készülhettünk arra, amiért jöttünk. Tudjátok mi az a csapatépítő tréning? Hát eddig mi se nagyon tudtuk… Ebéd után két tréner (Mókus és Geri:) kezébe kerültünk, akik hol vicces, hol elgondolkodtató, hol közös, hol egyéni feladatokkal töltötték ki a következő másfél napunkat. Nem mindenkinek volt kedve, de végül mindenki elfogadta a kihívásokat. A legemlékezetesebb játékok egyike volt többek között: amikor esőben (!:), egy üveggolyót kellett eljuttatni csöveken keresztül a szállástól a mellettünk lévő templomig… Másnap is okoztak meglepetéseket a trénereink, például amikor két fához erősített kötél fölött kellett átjuttatni az osztálytársainkat. Majd egy ügyességi feladattal zártuk a kört és egyben a délutánt is, amihez kivétel nélkül mindenkire szükség volt, hogy célba érjünk.

A második este további részét tábortűzzel, közös énekléssel és tánccal töltöttük. Addigra már jó idő volt, úgyhogy a szabadban. A harmadik napon frissen és teli új tapasztalatokkal, élmenyékkel vágtunk neki a hazabiciklizésnek, és félúton megkoronáztuk a kirándulást egy közös pizzázással.

A csapat megérezte, és talán meg is tanulta, hogy együttműködéssel mennyi mindent el lehet érni, és azt, hogy mennyire fontos a figyelem, a türelem, egymás meghallgatása és az összetartás.

Horváth Viktória
10.B