26
Nov
2019

Tomoris LoL - Imagine

Beküldte: revil

Ma délután egy különleges esemény zajlott iskolánk informatika termében, ugyanis az idei év második LoL bajnoksága került megrendezésre ott! Az esport ismét megmutatta létjogosultságát és erejét!

Pénteken még aggódtunk, hogy nem lesz elegendő jelentkező, mert csak két csapat adta le regisztrációját. Tegnap éjfél volt a jelentkezés határideje és csodálkozva néztük ma reggel a jelentkező csapatok számát! Összesen hat csapat jelentkezett, ami a lebonyolítás szempontjából optimális. Minden csapat öt főből állt, vagyis legalább 30 diák szánt arra időt és energiát, hogy közösen töltsön el időt és versenyezzen egymással!

A jelentkező csapatok: Anonim, Breko breko, CukiFunLuckyTV, Generation of Miracles, LoserFC és a Ripv2.

Végül az első helyen a Generation of Miracles csapata végzett, második a Breko breko csapata lett, a dobogó harmadik helyén pedig a LoserFC kapott helyet!

24
Oct
2019

Október 23-ai ünnepség - 2019

Beküldte: Névtelen (nem ellenőrzött)

Október 23-án diákjaink megint elismerést szereztek az iskolának. A rendhagyó módon megrendezett városi ünnepségen olyan színvonalas műsort adtak elő, amelyhez a Kiskunmajsáról és környékéről, valamint az ország távolabbi pontjairól érkezett vendégek csak gratulálni tudtak. 

Szereplésükért igazgatói dicséretet kapnak: Ancsa-Molnár Roland, Hegedűs Norbert, Petelei Ildikó, Rávai Attila, Sebők Lajos, Sipos Gergő, Szendrei Barnabás, Tarjányi Dorina és Telek Péter, valamint a Mayossa Hagyományőrző Egyesület tagjai: Fejes Fanni, Gyovai Rebeka, Hájós Anissza és Kertész Inez. A párjaik volt tomoris diákok voltak: Deák Ármin, Dudás Bence, Sipos-Szabó Gergő és Telek János. Nekik is köszönjük a közreműködést. Fejes Fanni éneklésével is a közönség elismerését vívta ki, Tabajdi Anna pedig szövegmondásával kápráztatott el mindenkit.

14
Oct
2019

Tanulmányi Kirándulás a Lakiteleki Népfőiskolára

Beküldte: Névtelen (nem ellenőrzött)

2019. szeptember 28-án, reggel 8 órakor indultunk a lakiteleki Népfőiskola meglátogatására, ahol különböző előadásokon és a Népfőiskola lovardájának ünnepélyes megnyitóján vettünk részt.
9 órakor kezdődött az első előadás, amit Bánki Erik, a Parlament Gazdasági Bizottságának Elnöke tartott. Beszédében a testnevelési órák jótékony hatását, és általánosságban minden sporttevékenység fontosságát hangsúlyozta. Felhívta figyelmünket arra, hogy meg kell tanulnunk mind kudarcainkat feldolgozni tudni, mind pedig sikereinket helyesen értékelni.
A második előadást Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium Pénzügyekért Felelős Államtitkára tartotta 10 órakor. Témája Magyarország mai makrogazdasági helyzetképének felvázolása volt. Előadásában többek között szót ejtett jelenlegi gazdasági helyzetünkről, a beruházások területén tapasztalt fellendülésről, valamint a magyar feldolgozói munkaerő hatékonyságáról. Állításait gazdag statisztikai adatbázissal támasztotta alá.

08
Oct
2019

A tanév első Tomoris LoL bajnoksága

Beküldte: revil

Lezajlott az idei tanév első Tomoris LoL bajnoksága! Az e-sport egyre népszerűbb és kedveltebb időtöltés széles körben. Például most zajlik a 2019-es LoL világbajnokság is, melynek döntője Párizsban kerül megrendezésre.
A mi bajnokságunkra három fős csapatok jelentkezését vártuk és összesen hat csapat jelentkezett. A délután során a csapatok megmutatták a csapatjáték szépségeit, hogyan kell nyerni, hogyan kell méltósággal elfogadni, ha a másik csapat jobb.
A mérkőzéseket 15 óra után nem sokkal kezdtük meg és 18 óra körül már ismert volt a bajnokság nyertes csapatának neve!

A tanévnyitó ünnepség napján a nyári szünetről frissen visszaérkezve, elegáns ruhában vártuk osztályfőnökeiket, hogy elmesélhessük, hogyan telt nyári vakációnk. Osztályfőnökeink tájékozattak minket arról, mit tartogat számunkra az új tanév.

A három év eleji osztályfőnöki óra után osztályonként átvonultunk a kiskunmajsai Kisboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplomba, ahol 11.00 órakor kezdetét vette a „Veni Sancte” („Jöjj, Szentlélek…”) szentmise, melyet Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke celebrált. A szentmisét az ünnepélyes egyházi tanévnyitó ünnepély követte, melyet Farkas Zoltán igazgató úr szavai nyitottak meg.

Meghívott vendégeink között volt – többek között – Lezsák Sándor úr, a Magyar Országgyűlés alelnöke, valamint Erdélyi Lajos úr, a Honvédelmi Minisztérim humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára is. Mindkét illusztris vendégünk emelkedett szavakkal mondott nekünk köszöntő beszédet.

12
Sep
2019

Gólyatábor

Beküldte: szogilajos

Az iskola hagyományait követve idén is megszervezésre került a gólyatábor, ami augusztus 26-a és 27-e között kínált számunkra programokat. A két nap fő célja az volt, hogy jobban megismerjük egymást osztály és évfolyam szinten, valamint a településen is jobban tudjunk tájékozódni. 

Hétfőn reggel fél nyolctól vártak bennünket a kollégiumban, ahol megmutatták szobáinkat, majd nyolc órától Farkas Zoltán igazgató úr köszöntött bennünket. Ezután, rövid adminisztrációt követően, mindenki felmehetett a szobájába, hogy előkészüljön a tankönyvek átvételére.

A délelőtt folyamán átvehettük könyveinket, megtekintettük az iskolát, illetve részt vehettünk az első osztályfőnöki órán is, ahol az ismerkedés után pár házirendi alapszabályt tisztáztunk. Ezt követte egy finom ebéd, majd egy rövid pihenő.

Délután tettünk egy sétát Kiskunmajsán, érintve többek között a Patyi-fagyizót, az egészségházat, a postát és a kormányablakot.

A Nemzeti Összetartozás Napján gimnáziumunk hét médiás diákja tisztelete jeléül elhelyezte koszorúját Balassagyarmaton a katonai temetőben, Czakó Balázs kiskunmajsai honvédő sírján.

A fiatal (23 éves) közvitéz 1919. január 29-én halt hősi halált Balassagyarmat visszavitelénél. A legbátrabb magyar város önállóan szervezett támadással kiűzte a várost két hete megszálló cseh légiósokat. Az akcióban segítette a helyi vasútasokat és civil lakosságot a közelben állomásozó magyar katonaság, amelynek állományába tartozott a majsai Czakó Balázs! A sikeres felkelésnek köszönhetően Balassagyarmat a trianoni béke után is Magyarország része maradt!

24
May
2019

Kirándult a 9.B

Beküldte: szogilajos

2019. május 5.-én vasárnap reggel indultunk útnak a Dunakanyar és környéke felfedezésének nagy tervével. Persze már reggel látszott, hogy nem úgy lesz ez, mint ahogy mi szerettük volna. Az eső csak esett és esett. Így a szabadtéri programokat út közben átalakítottuk esőmentessé. Mostoha Elek sofőrünkkel buszunk repült az autópályán, ahol a bluetooth hangszórók és a mobilok segítségével meg is tartottuk első komolyabb énekversenyünket!

21
May
2019

Honvédelmi nap - Budaörs

Beküldte: szogilajos

2019.05.17-én iskolánkból egy busznyi diák Budaörsre utazhatott a Magyar Hovédelem Napja alkalmából szervezett programok első napjára, amelyre a kadétprogramban résztvevő iskolákat hívta meg – ingyenesen! - a honvédség. Megtekinthettünk különböző dinamikus bemutatókat és részt vehettünk néhány gyakorlati feladatban is. Többek között láthattuk a légierő bemutatóját, helikopterekkel és vadászrepülőgépekkel. Az egész csapat számára különleges élményt nyújtottak ezek a járművek és eszközök. Ezt követte több járőrkutyás bemutató, tűzszerész akciók, imitált szárazföldi harc és drónbemutató is. Programunkban szerepelt még a világbajnok 1. helyezett ejtőernyős válogatott csapatának ugrása (többszáz méter magasból ugorva hibátlanul értek földet egy 20 forintos méretű pontra!). Lehetőségünk volt még felpróbálni különböző katonai felszereléseket, ruházatokat, kézbe fogni fegyvereket, és erőlétünket is próbára tehettük egy kisebb akadálypálya keretein belül.

Oldalak