22
Feb
2018

Végzős gondolatok a Szalagavatóról

Beküldte: hazi.adrienn

Az iskolánk Szalagavató báljára való készülés olyan, mint egy beavató folyamat. Kilencedikesként a székek hordásával, tizedikesként az étel felszolgálásával, majd tizenegyedikesként előadással készültünk a végzős társaink számára szervezett bálra.

Ez a bál minden évben csodálatos élményt nyújt a tizenkettedikes diákoknak. Ez az az esemény, melyen mindannyian különlegesnek érezhetik magukat, és kitűnhetnek a szürke hétköznapokból.

Ám idén végre mi élhettük át ennek minden szépségét. Végre eljött az az este, mikor minden rólunk szólt, és mindenki ránk figyelt. Nagyszerűen éreztük magunkat!

Büszkén hordjuk a szalagot, most már teljesen megvan bennünk a végzős hangulat, vár ránk a ballagás és az érettségi.

2018. február 21-én érkezett Kiskunmajsára a Petőfi Irodalmi Múzeum ingyenesen látogatható mozgókiállítása, az "Arany 200 busz". A 12. évfolyamosok kis csoportja megnézte, hogyan is néz ki egy átalakított busz, amely mindenféle hasznos és érdekes információt mutatott be Arany Jánosról.

15
Feb
2018

Kosárlabda bajnokság Baján

Beküldte: hazi.adrienn

2018.01.17. (szerda) a dátum, amit a Tomori Pál Katolikus Gimnázium kosaras lányai már nagyon vártak és soha nem felejtenek el.

Baján az MNAMK nevű iskolában zajlott életünk első megmérettetése. Nagy örömmel és izgalommal indultunk el, hogy megmutassuk, mit tanultunk az elmúlt 5 hónap alatt. Minden csapattag részt vett a mérkőzésen és kitartóan küzdöttünk. Viszont az ellenfelek, a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnázium, akik már 6 éve, és a bajai III. Béla gimnázium, akik 12 éve űzik ezt a sportágat, természetesen erősebbek voltak. A legelső kiskunmajsai női kosárlabda csapatnak a III. helyet sikerült elhoznia.

Csapattagok:
Braun Evelin
Nemet Cintia
Fazekas Viktória
Keresztúri Zsanett
Kapás Fatima
Horváth Hajnalka
Csuka Anna
Herczeg Nikoletta
Tóth Hajnalka
Agócs Eszter
Nagymihály Klaudia
Rózsa Nikolett
Görög Nikolett
Felkészítő tanárunk, edzőnk: Balasko Ádám tanár úr.

Ezt a vereséget nem kudarcként éltük meg és bízunk a fejlődésünkben.

Nemet Cintia

13
Dec
2017

Mikulás Kupa 2017

Beküldte: hazi.adrienn

Ismét nagy érdeklődés mellet rendeztük meg a 2017. évi kosárlabda házibajnokságot december 6-án. A versenyre 8 fiú és 3 leány csapat nevezett, köztük voltak tanárok és volt gimnazisták is. Az estig tartó mérkőzéseken óriási küzdelmeket, de emellett sportszerű játékot láthattunk. A szurkolók pedig nagyszerű hangulatot teremtettek. A szünetekben teával és zsíros kenyérrel szerezhették vissza elveszett energiáikat a játékosok.

A lányoknál a volt gimisekből álló DÓZSA csapata nyert.

A fiúknál a végeredmény:

1. Se villa se kanál 2. TAN-ERŐ 3.Haverock 4.0 4.Hercegnők

Agócs Adrien

                       

                       

12
Dec
2017

A 12.B Szegeden járt

Beküldte: hazi.adrienn

Az osztály eddig minden évben karácsony közeledtével Szegedre látogatott, ez idén sem volt másként! Volt mikor moziztunk, volt hogy korcsolyáztunk a karácsonyi vásár meglátogatása mellett.

Az osztály több mint háromnegyede idén is el tudott jönni december tizenegyedikén, hétfő délután Szegedre, hogy egy utolsó közös délutánt töltsünk Szegeden karácsonyi hangulatban. A programot idén a mozival kezdtük, ahol három film közül választhattak az ott lévők. Én a Megjött apuci 2-t néztem, és nagyon jól szórakoztam. A másik két filmről is jó dolgokat lehetett hallani azoktól, akik azokat a filmeket választották.

Ezt követően mentünk a Karácsonyi vásárra, ahol 1 órát lehetett nézelődni, vásárolni. Szeged fényei évről évre szebbek.

Végül sajnos indulni kellett haza, fél kilencre megérkeztünk az iskola elé, hogy a következő iskolai napon kipihenten vehessünk részt.

24
Nov
2017

Vácott versenyeztünk

Beküldte: hazi.adrienn

2017. november 17-én – előzetes iskolai megmérettetés után – ketten (Fejes Fanni 10.a, Telek Péter 9.a) élhettünk azzal a lehetőséggel, hogy részt vegyünk a Katolikus Középiskolák X. Országos Helyesíró Versenyén, amelyet az Apor Vilmos Katolikus Főiskola szervezett, Vácott. A jeles eseményre Telek András tanár úr kísért el minket.

21
Nov
2017

Intézményi helyesírási verseny

Beküldte: hazi.adrienn

Iskolánkban már hagyománnyá vált az Intézményi helyesírási verseny, melyet minden tanévben ősszel szervezünk meg. Ilyenkor minden diák ugyanabban az időpontban tölti ki a helyesírási tesztet, amelyet végül a Humán Munkaközösség javít, értékel.

Idén az abszolút győztes Gyimesi Richárd lett, aki ezennel harmadjára utasított maga mögé mindenkit.

Évfolyamonként a legjobbak a következők lettek:

Telek Péter - 9. évfolyam

Hájós Anissza, Fejes Fanni, Rozmis Anna - 10. évfolyam

Bárány Gábor - 11. évfolyam

Gyimesi Richárd - 12. évfolyam

Gratulálunk mindenkinek, és köszönjük az részvételt az egész iskolának!

Humán Munkaközösség

 

Az I. Tomoris LoL bajnokság szervezése alatt több volt diák is kérte, hogy számukra is szervezzünk egy bajnokságot. Nagyon örültem ennek, és végül ez adta alapját a 2017.11.15-én megrendezett bajnokságunknak.

A rendezvényre összesen hat csapat jelentkezett, és fél négyre meg is érkeztek a nagy informatika termünkbe, ahová a rendezvényt hirdettük. Először kisorsoltuk, hogy első körben mely csapatok mérik össze tudásukat, kitartásukat. A három nyertes csapat bekerült a döntőbe, ahol körmérkőzésen dőlt el az első helyezés.

Szorosak voltak a döntő meccsek, de végül az asdasd123 csapata nyerte meg ezt a bajnokságot, jutalmuk egy-egy legalább 975 RP-t érő zsákbamacska volt, amit a helyszínen meg is kaptak. A dobogó második fokán a Hello csapata, harmadikon pedig az A-rose lovagjai végeztek.

21
Nov
2017

Budapest PlayIT - 2017 ősz

Beküldte: hazi.adrienn

Már lassan hagyomány, hogy a budapesti PlayIT-re pár tanulóval ellátogatunk. Idén ősszel, pontosabban 2017.11.18-19 között került megrendezésre a Hungexpo területén a második PlayIT show Budapesten.

A rendezvény egy sorozat része, ami már a környező országokba is eljutott. A legnagyobb gamer kiállítás, ahol különböző hardvereket, kiegészítőket és szoftvereket lehet megnézni, kipróbálni. Emellett eSport bajnokságok döntőinek is helyszínt biztosított ez a rendezvény, valamint a cosplayesek sem maradhattak ki.

A rendezvény nyitánya pénteken a Video Games Live koncertje volt, ahol klasszikus hangszereken játszó zenekar adta elő a legnépszerűbb játékok zenéit.

28
Oct
2017

I. Tomoris LoL bajnokságról

Beküldte: hazi.adrienn

Bajnokság alapját az adta, hogy az eSport egyre jobban terjed, egyre több hasonló eseményt szerveznek, még világbajnokságokat is. Ezen események nagy része online, vagyis az otthoni számítógép elől vesz, vehet részt rajta a játékos.

A mi bajnokságunk egyik célja volt, hogy közelebb hozza egymáshoz a játékosokat, ezért a jelentkezőket megkértük arra, hogy az elődöntőkre, valamint a döntőre is jöjjenek el iskolánk informatika termébe. Ezzel is kicsit kimozdulhattak a hétköznapok sorából, és szórakoztató délutánjaik lehettek a megjelenteknek. A közös lét, az egy térben tartózkodás pedig emelte a hangulatot, jobban megismerhettük egymás szokásait, reakcióit egy-egy helyzetben.

A bajnokságról is összefoglalóan pár szót.

Oldalak