13
Dec
2017

Mikulás Kupa 2017

Beküldte: hazi.adrienn

Ismét nagy érdeklődés mellet rendeztük meg a 2017. évi kosárlabda házibajnokságot december 6-án. A versenyre 8 fiú és 3 leány csapat nevezett, köztük voltak tanárok és volt gimnazisták is. Az estig tartó mérkőzéseken óriási küzdelmeket, de emellett sportszerű játékot láthattunk. A szurkolók pedig nagyszerű hangulatot teremtettek. A szünetekben teával és zsíros kenyérrel szerezhették vissza elveszett energiáikat a játékosok.

A lányoknál a volt gimisekből álló DÓZSA csapata nyert.

A fiúknál a végeredmény:

1. Se villa se kanál 2. TAN-ERŐ 3.Haverock 4.0 4.Hercegnők

Agócs Adrien

                       

                       

12
Dec
2017

A 12.B Szegeden járt

Beküldte: hazi.adrienn

Az osztály eddig minden évben karácsony közeledtével Szegedre látogatott, ez idén sem volt másként! Volt mikor moziztunk, volt hogy korcsolyáztunk a karácsonyi vásár meglátogatása mellett.

Az osztály több mint háromnegyede idén is el tudott jönni december tizenegyedikén, hétfő délután Szegedre, hogy egy utolsó közös délutánt töltsünk Szegeden karácsonyi hangulatban. A programot idén a mozival kezdtük, ahol három film közül választhattak az ott lévők. Én a Megjött apuci 2-t néztem, és nagyon jól szórakoztam. A másik két filmről is jó dolgokat lehetett hallani azoktól, akik azokat a filmeket választották.

Ezt követően mentünk a Karácsonyi vásárra, ahol 1 órát lehetett nézelődni, vásárolni. Szeged fényei évről évre szebbek.

Végül sajnos indulni kellett haza, fél kilencre megérkeztünk az iskola elé, hogy a következő iskolai napon kipihenten vehessünk részt.

24
Nov
2017

Vácott versenyeztünk

Beküldte: hazi.adrienn

2017. november 17-én – előzetes iskolai megmérettetés után – ketten (Fejes Fanni 10.a, Telek Péter 9.a) élhettünk azzal a lehetőséggel, hogy részt vegyünk a Katolikus Középiskolák X. Országos Helyesíró Versenyén, amelyet az Apor Vilmos Katolikus Főiskola szervezett, Vácott. A jeles eseményre Telek András tanár úr kísért el minket.

21
Nov
2017

Intézményi helyesírási verseny

Beküldte: hazi.adrienn

Iskolánkban már hagyománnyá vált az Intézményi helyesírási verseny, melyet minden tanévben ősszel szervezünk meg. Ilyenkor minden diák ugyanabban az időpontban tölti ki a helyesírási tesztet, amelyet végül a Humán Munkaközösség javít, értékel.

Idén az abszolút győztes Gyimesi Richárd lett, aki ezennel harmadjára utasított maga mögé mindenkit.

Évfolyamonként a legjobbak a következők lettek:

Telek Péter - 9. évfolyam

Hájós Anissza, Fejes Fanni, Rozmis Anna - 10. évfolyam

Bárány Gábor - 11. évfolyam

Gyimesi Richárd - 12. évfolyam

Gratulálunk mindenkinek, és köszönjük az részvételt az egész iskolának!

Humán Munkaközösség

 

Az I. Tomoris LoL bajnokság szervezése alatt több volt diák is kérte, hogy számukra is szervezzünk egy bajnokságot. Nagyon örültem ennek, és végül ez adta alapját a 2017.11.15-én megrendezett bajnokságunknak.

A rendezvényre összesen hat csapat jelentkezett, és fél négyre meg is érkeztek a nagy informatika termünkbe, ahová a rendezvényt hirdettük. Először kisorsoltuk, hogy első körben mely csapatok mérik össze tudásukat, kitartásukat. A három nyertes csapat bekerült a döntőbe, ahol körmérkőzésen dőlt el az első helyezés.

Szorosak voltak a döntő meccsek, de végül az asdasd123 csapata nyerte meg ezt a bajnokságot, jutalmuk egy-egy legalább 975 RP-t érő zsákbamacska volt, amit a helyszínen meg is kaptak. A dobogó második fokán a Hello csapata, harmadikon pedig az A-rose lovagjai végeztek.

21
Nov
2017

Budapest PlayIT - 2017 ősz

Beküldte: hazi.adrienn

Már lassan hagyomány, hogy a budapesti PlayIT-re pár tanulóval ellátogatunk. Idén ősszel, pontosabban 2017.11.18-19 között került megrendezésre a Hungexpo területén a második PlayIT show Budapesten.

A rendezvény egy sorozat része, ami már a környező országokba is eljutott. A legnagyobb gamer kiállítás, ahol különböző hardvereket, kiegészítőket és szoftvereket lehet megnézni, kipróbálni. Emellett eSport bajnokságok döntőinek is helyszínt biztosított ez a rendezvény, valamint a cosplayesek sem maradhattak ki.

A rendezvény nyitánya pénteken a Video Games Live koncertje volt, ahol klasszikus hangszereken játszó zenekar adta elő a legnépszerűbb játékok zenéit.

28
Oct
2017

I. Tomoris LoL bajnokságról

Beküldte: hazi.adrienn

Bajnokság alapját az adta, hogy az eSport egyre jobban terjed, egyre több hasonló eseményt szerveznek, még világbajnokságokat is. Ezen események nagy része online, vagyis az otthoni számítógép elől vesz, vehet részt rajta a játékos.

A mi bajnokságunk egyik célja volt, hogy közelebb hozza egymáshoz a játékosokat, ezért a jelentkezőket megkértük arra, hogy az elődöntőkre, valamint a döntőre is jöjjenek el iskolánk informatika termébe. Ezzel is kicsit kimozdulhattak a hétköznapok sorából, és szórakoztató délutánjaik lehettek a megjelenteknek. A közös lét, az egy térben tartózkodás pedig emelte a hangulatot, jobban megismerhettük egymás szokásait, reakcióit egy-egy helyzetben.

A bajnokságról is összefoglalóan pár szót.

08
Oct
2017

Tomoris LoL bajnokság – I. elődöntő

Beküldte: hazi.adrienn

Október 4-én kezdetét vette iskolánk első esport bajnoksága. A bajnokság két elődöntőből és egy döntőből áll. Az általános iskolások részére meghirdetett II. elődöntő október 11-én, a döntő pedig október 18-án lesz. A döntőben a két elődöntő dobogós helyezett csapatai vehetnek részt és jutalmul játékon belüli ajándékokat kaphatnak.

Az első elődöntőre hat csapat jelentkezett. Annievaló, asdasd123, Csillámpónik, FeedElünk, Obondó és a Rézfánfütyülők bátor játékosai mérték össze LoL tudásukat a Twisted Treeline 3 vs. 3 pályán draft módban.

A csapatok játékosai időben megérkeztek, így fél négy után egy kicsivel el is kezdődhettek az első mérkőzések. A hangulat nagyon jó volt, a játékosok egymást biztatták, de akadt pár nézőnk is, akik szintén elősegítették a jó hangulatot. Az első mérkőzések után a három nyertes csapat körmérkőzésen döntötte el, hogy ki az elődöntő nyertese, akik szintén játékon belüli ajándékot fognak kapni.

08
Oct
2017

II. ITúra

Beküldte: hazi.adrienn

2017. szeptember 20-án második alkalommal is megrendeztük biciklis túránkat, ami az ITúra fedőnevet viseli. A név arra utal, hogy a gép vagy egyéb okoseszköz előtt kockuló gamereket szeretnénk megszólítani, és felhívni a figyelmüket arra, hogy a mozgás is nagyon fontos. Az alapötletet a Mozdulj Gamer országos mozgalom adta.

Ezen a napon az idő nem volt a legkedvezőbb, de a túra ideje alatt szerencsére nem esett az eső, így 15:30-kor el tudtunk indulni a gimnázium elől. Sajnos rajtam kívül csak egy bátor gamer jelent meg és csinálta végig a túrát, de jó volt azt érezni, hogy lélekben biztosan az egész iskola velünk tekert Jászszentlászlóra.

A túrán egy jót beszélgettünk, és 17 óra előtt már vissza is érkeztünk a gimi elé, ahonnan felfrissülve elindultunk haza. Remélem a következő túránkon többen lesznek fizikailag is jelen.

Zádori Nándor

06
Oct
2017

A nagy sikert aratott Gólyaeskü

Beküldte: hazi.adrienn

NYALJATOK

Én tomoris gólya vagyok,

nálam okosabbak már a nagyok.

 A tojáshéj ott a fenekemen belátom,

így a végzősöket nagyon imádom.

NYALJATOK

Ezért mint apródjuk igyekszem,

és mindenben a kedvükre teszek.

Ha szemük Kitti melegszendvicsére vágyik,

szó nélkül hozok is nekik bármit.

NYALJATOK

Hiába tavasz, nyár, ősz, tél,

futok nekik a büfébe wimpiért.

Ha elsóhajtják azt, hogy friss tejet,

megyek és keresek egy tehenet.

NYALJATOK

Az elsőbbséget nekik mindig megadom,

ebédlőben, büfében és a peronon.

Nehéz táskájuk helyettük hordom,

fáradt hátukat megmasszírozom.

NYALJATOK

Mindig hangosan előre köszöntöm negyedikes társam,

hogy: üdvözöllek mélyen tisztelt, felsőbbrendű , végzős diáktársam.

 

Oldalak