Ezúton szeretnénk köszönetet mondani iskolánk szülőinek önzetlen segítségéért, mellyel hozzájárultak a szalagavató és alapítványi bál sikeres, színvonalas megrendezéséhez, valamint lehetővé tették, hogy ez a rendezvény legyen a tanév egyik legrangosabb eseménye, és felejthetetlen emlékké váljon diákjaink életében.
A támogató és segítő szülők névsora:

  9.A

  • Balogh Károlyné
  • Barina Sándor
  • Czombos Hajnalka
  • Farkasné Szemerédi Gabriella
  • Juhász György Pál
  • Kazi Mónika
  • Kovács Mária Gyöngyi
  • Krizsánné Sahin Katalin
  • Kuklis Rozália
  • Péter-Szabó Szilvia
  • Schweizer Ildikó
  • Sipos Éva
  • Sipos Zsolt Csaba
  • Suhajda Anita
  • Szikora Ferencné

  9.B

  • Czinkóczi Mihályné
  • Kovács Melinda
  • Szigeti Papp Zsuzsanna

  10.A

  18
  Feb
  2019

  Szalagavató és alapítványi bál

  Beküldte: szogilajos

  Iskolánk legkedvesebb hagyományai közé tartozik a szalagavató, ahol végzős diákjaink hivatalosan is megkezdik búcsúzásukat közösségünktől, melynek négy éven keresztül mindennapos tagjai voltak, az érettségi után pedig öregdiákjaink népes táborát fogják gazdagítani. Idén február 8-án este ünnepeltük kilépésük kezdetét a felnőtt élet világába egy közös vacsorával és bállal, melynek előkészítésében egész iskolánk kivette a részét. Diákjaink egész héten szorgalmasan dolgoztak a helyszínként szolgáló sportcsarnok feldíszítésében és berendezésében, melyhez számtalan adományt kaptunk, rengeteg szülő segített bennünket tárgyi és anyagi támogatással, illetve azzal az idővel, amit direkt arra szántak, hogy velünk együtt varázslatossá tehessék a termet.

  04
  Feb
  2019

  Új aula a Tomoriban!

  Beküldte: szogilajos

  Akik követik a Facebook-oldalunkat már hallhatták a hírt, hogy január 28-án dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita ellátogatott iskolánkba és felszentelte a már régóta épülő, mostanra pedig valósággá vált új épületrészét iskolánknak, az aulát és benne a katonáit csatába vezető Tomori Pálról készült festményt.

  A megnyitón többek közt jelen volt azérsek úr mellett Fülöp Ernő kanonok, a Főegyházmegyei Hivatal irodaigazgatója, Kerpits Miklós, a Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF) elnöke, Ábrahám­Fúrús András, Kiskunmajsa város polgármestere, Lantos Ádám építész, az új aula tervezője és Kondákor Ferenc művésztanár, az iskola névadójáról készült festmény alkotója.

  07
  Jan
  2019

  18 éves a Tomori informatika szakiránya

  Beküldte: szogilajos

  Ma Magyarországon, de említhetném Európát is, informatikus szakemberek hiányát éli meg a gazdaság. Csak nálunk, kb. 22000 informatikus állás betöltetlen, miközben köztudott, hogy az informatikus az átlagnál jóval magasabb kereseti lehetőségeket kap, tiszta környezetben, általában rugalmas munkaidőbeosztásban dolgozik, tudását pedig egy bizonyos területre specializálva akár a világot is bejárhatja. De, akkor miért nincs elegendő informatikus, tehetjük fel a kérdést?

  Az a diák, aki szereti a számítógépet, esetleg a számítógépes játékok világában is jól eligazodik, elhiszi, hogy ebből a hobbiként induló érdeklődésből komoly szakemberré tudja tovább fejleszteni magát? A megoldás talán az átmenetben rejlik: hol találhat olyan iskolát, oktatókat, ahol személyre szabottan kaphat segítséget álmai megvalósításához?

  12
  Dec
  2018

  Az ötödév a szegedi karácsonyi vásáron járt!

  Beküldte: szogilajos

   

  December 5-én délután útra kerekedett iskolánk OKJ-s képzésen résztvevő csapata és ellátogatott a szegedi karácsonyi vásárra. Délután három órakor indultunk az iskolától és  egy órára rá már a Széchenyi tér nyüzsgő forgatagában nézelődtünk. Szerencsés véletlen, hogy két tavaly ballagott osztálytárssal is összefutottunk, akik jelenleg a szegedi egyetemen tanulnak.

  A vásár meglátogatását követően még megnéztünk egy filmet is. Ezt követően elindultunk kis buszunkkal hazafele, hogy ki tudjuk pihenni magunkat a következő tanítási napra.

  2018. november 23-án rendezték meg a Katolikus Középiskolák XI. Országos Helyesírási Versenyét Vácott, az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. Ketten képviseltük iskolánkat a rendezvényen; tavaly is mi voltunk: Fejes Fanni 11.a osztályos tanuló és én. A program menetét már ismertük, hiszen egy évvel ezelőtt is hasonló volt: j/ly használata, tesztfeladat, tollbamondás – idén is ez utóbbi volt a legnehezebb. Ismét nagy élmény volt számunkra a szívélyes fogadtatás, a remek kulturális programok (a javítás ideje alatt), a finom ebéd, és persze maga a megmérettetés is, mivel számos más katolikus középiskolával is megismerkedhettünk, ugyanis idén még több iskola nevezett. Fanni 9., én 11. lettem a 30 versenyzőből, amire, úgy gondolom, büszkék lehetünk egy ilyen színvonalas, országos versenyen.

  Telek Péter 10.a

  28
  Nov
  2018

  Rendhagyó fizikaóra a Tomoriban

  Beküldte: szogilajos

  A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pályázatot hirdetett augusztusban, melyre az iskolánk 10.A osztálya pályázott. A versenyen 35 iskola indult, ebből az első 5 legtöbb lájkot összegyűjtő iskolába jöttek el az energiakövetek órát tartani.

  A 10.A osztály 3. helyezést ért el.

  2018. november 19-én a MEKH „szupertanára” Duba Gergely mérnök, energiakövet tartott érdekes fizikaórát az energiáról, annak átalakításáról, a mindennapi energiafelhasználási szokásokról és a megújuló energiaforrásokról.

  Izgalmas kísérleteket figyelhettünk meg és próbálhattunk ki az alternatív energia előállítás módjairól, amely mindenki számára nagyon érdekes volt. A rendhagyó fizikaóra felhívta a figyelmünket az energiatudatos, energiatakarékos szemléletmód fontosságára.

  A tanóra végén mindenki kapott ajándékot, egy hátizsákot, baseball sapkát, pendrive-ot, kitűzőt, fülhallgatót és könyvet, benne energiatakarékossági tanácsokkal, a nyertes pályázat jóvoltából.

  10
  Nov
  2018

  Önkéntesek a Tomoriból is!

  Beküldte: szogilajos

  2018. Október közepén került megrendezésre a 72órakompromisszumoknélkül elnevezésű program.

  A program egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat.

  A diákok több mint 10 különböző munka közül választhattak. A választható munkák közül a legnépszerűbbnek a padfestés, udvargereblyézés, labdaháló készítés, bódéfestés, és a papi sírok gondozása tűnt.

  A regisztrációs létszámot messze meghaladta a megjelentek létszáma, összesen 31 diák vett részt a programunkban. Volt, aki csak egy napra tudott jönni, de szép számmal voltak olyanok, akik mindhárom napon velünk dolgoztak.

  06
  Nov
  2018

  Médiás projekthét a Tomoriban (11.B osztály)

  Beküldte: szogilajos

  Iskolánk 11. osztályos média tagozatos tanulói október 8. és 12. között projekthéten vettek részt a szakmai munkaközösség szervezésében. A hét célja, hogy átalakuló képzési rendszerünkben a változó óraszámok és tantárgyfelosztás mellett is megőrizzük azt a gyakorlatorientált szakmaiságot, mely a Tomorit különlegessé teszi az ország gimnáziumai között. Októberben először a 11. osztályosoknak volt lehetőségük arra, hogy a megszokott szaktárgyi órák mellett egy nagyobb lélegzetvételű gyakorlati feladat megoldásával is kipróbálják magukat a mozgóképkészítés világában, hogy szaktanáraik kíséretével maguk is megtapasztalják a digitális tartalomgyártás folyamatát a tervezéstől egészen a vágásig.

  24
  May
  2018

  Erdélyi évfolyam-kirándulás

  Beküldte: szogilajos

  Erdélyi évfolyam-kirándulás

  A mi kis utunk szombaton hajnalban kezdődött. Négy órakor indultunk Kiskunmajsáról, majd másfél óra múlva megérkeztünk a határhoz. Első megállónk Déva vára volt. Technikai okok miatt, sajnos nem tudtunk felmenni. Vajdahunyad várát viszont már „elfoglalhattuk” és egy óra szabadidő keretein belül körbejártuk a Hunyadiak várát. Ekkor már mindannyian éreztük a korán kelés és az út fáradalmait. Következő úticélunk Gyulafehérvár volt. Először megnéztük az érseki székesegyházat, amely az erdélyi fejedelmek és püspökök temetkezési helyét. Megtekintettük az ortodox székesegyházat is. A várban kaptunk fél óra szabadidőt. A nap zárásaképp, az esti órákban fáradtan elfoglaltuk a szállásunkat Gyergyószentmiklóson.

  Oldalak