24
May
2018

Erdélyi évfolyam-kirándulás

Beküldte: szogilajos

Erdélyi évfolyam-kirándulás

A mi kis utunk szombaton hajnalban kezdődött. Négy órakor indultunk Kiskunmajsáról, majd másfél óra múlva megérkeztünk a határhoz. Első megállónk Déva vára volt. Technikai okok miatt, sajnos nem tudtunk felmenni. Vajdahunyad várát viszont már „elfoglalhattuk” és egy óra szabadidő keretein belül körbejártuk a Hunyadiak várát. Ekkor már mindannyian éreztük a korán kelés és az út fáradalmait. Következő úticélunk Gyulafehérvár volt. Először megnéztük az érseki székesegyházat, amely az erdélyi fejedelmek és püspökök temetkezési helyét. Megtekintettük az ortodox székesegyházat is. A várban kaptunk fél óra szabadidőt. A nap zárásaképp, az esti órákban fáradtan elfoglaltuk a szállásunkat Gyergyószentmiklóson.

22
Mar
2018

Megemlékezés az 1848/49-es forradalomról

Beküldte: hazi.adrienn

Március 15-én az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk. Iskolánk teljes erőbedobással készült az ünnepi műsorra, melyben közel 30 diák vett részt. Legtöbbjük a 9. évfolyamból, de a 10.b valamint a 11.c osztályból is voltak szereplők. Február közepén kezdtük el a táncpróbákat Márk Mónika tanárnő vezetésével. Mindenki nagyon élvezte és komolyan is vette. A Pilvax kávéházi jelenet prózai része is ki lett osztva március elején, így már a teljes másorral tudtunk próbálni. A kemény munkának meglett az eredménye, ugyanis a város polgárait, illetve a vidékről érkezőket is meghatotta a Tomori növendékeinek fellépése, mely hatalmas sikerrel és dicsérő szavakkal zárult.

22
Feb
2018

Végzős gondolatok a Szalagavatóról

Beküldte: hazi.adrienn

Az iskolánk Szalagavató báljára való készülés olyan, mint egy beavató folyamat. Kilencedikesként a székek hordásával, tizedikesként az étel felszolgálásával, majd tizenegyedikesként előadással készültünk a végzős társaink számára szervezett bálra.

Ez a bál minden évben csodálatos élményt nyújt a tizenkettedikes diákoknak. Ez az az esemény, melyen mindannyian különlegesnek érezhetik magukat, és kitűnhetnek a szürke hétköznapokból.

Ám idén végre mi élhettük át ennek minden szépségét. Végre eljött az az este, mikor minden rólunk szólt, és mindenki ránk figyelt. Nagyszerűen éreztük magunkat!

2018. február 21-én érkezett Kiskunmajsára a Petőfi Irodalmi Múzeum ingyenesen látogatható mozgókiállítása, az "Arany 200 busz". A 12. évfolyamosok kis csoportja megnézte, hogyan is néz ki egy átalakított busz, amely mindenféle hasznos és érdekes információt mutatott be Arany Jánosról.

A PIM-nek nem ez az első hasonló projekje, korábban már útjára indították 2008-ban a Nyugat-buszt, a Magyar Nyelv éve alkalmából a Nyelvet öltünk! elnevezésű mozgókiállítást, illetve 2010-ben Erkel születésének 100. évfordulóján is különjárat indult.

15
Feb
2018

Kosárlabda bajnokság Baján

Beküldte: hazi.adrienn

2018.01.17. (szerda) a dátum, amit a Tomori Pál Katolikus Gimnázium kosaras lányai már nagyon vártak és soha nem felejtenek el.

Baján az MNAMK nevű iskolában zajlott életünk első megmérettetése. Nagy örömmel és izgalommal indultunk el, hogy megmutassuk, mit tanultunk az elmúlt 5 hónap alatt. Minden csapattag részt vett a mérkőzésen és kitartóan küzdöttünk. Viszont az ellenfelek, a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnázium, akik már 6 éve, és a bajai III. Béla gimnázium, akik 12 éve űzik ezt a sportágat, természetesen erősebbek voltak. A legelső kiskunmajsai női kosárlabda csapatnak a III. helyet sikerült elhoznia.

Csapattagok:
Braun Evelin
Nemet Cintia
Fazekas Viktória
Keresztúri Zsanett
Kapás Fatima
Horváth Hajnalka
Csuka Anna
Herczeg Nikoletta
Tóth Hajnalka
Agócs Eszter
Nagymihály Klaudia
Rózsa Nikolett
Görög Nikolett
Felkészítő tanárunk, edzőnk: Balasko Ádám tanár úr.

Ezt a vereséget nem kudarcként éltük meg és bízunk a fejlődésünkben.

Nemet Cintia

13
Dec
2017

Mikulás Kupa 2017

Beküldte: hazi.adrienn

Ismét nagy érdeklődés mellet rendeztük meg a 2017. évi kosárlabda házibajnokságot december 6-án. A versenyre 8 fiú és 3 leány csapat nevezett, köztük voltak tanárok és volt gimnazisták is. Az estig tartó mérkőzéseken óriási küzdelmeket, de emellett sportszerű játékot láthattunk. A szurkolók pedig nagyszerű hangulatot teremtettek. A szünetekben teával és zsíros kenyérrel szerezhették vissza elveszett energiáikat a játékosok.

A lányoknál a volt gimisekből álló DÓZSA csapata nyert.

A fiúknál a végeredmény:

1. Se villa se kanál 2. TAN-ERŐ 3.Haverock 4.0 4.Hercegnők

Agócs Adrien

                       

                       

12
Dec
2017

A 12.B Szegeden járt

Beküldte: hazi.adrienn

Az osztály eddig minden évben karácsony közeledtével Szegedre látogatott, ez idén sem volt másként! Volt mikor moziztunk, volt hogy korcsolyáztunk a karácsonyi vásár meglátogatása mellett.

Az osztály több mint háromnegyede idén is el tudott jönni december tizenegyedikén, hétfő délután Szegedre, hogy egy utolsó közös délutánt töltsünk Szegeden karácsonyi hangulatban. A programot idén a mozival kezdtük, ahol három film közül választhattak az ott lévők. Én a Megjött apuci 2-t néztem, és nagyon jól szórakoztam. A másik két filmről is jó dolgokat lehetett hallani azoktól, akik azokat a filmeket választották.

Ezt követően mentünk a Karácsonyi vásárra, ahol 1 órát lehetett nézelődni, vásárolni. Szeged fényei évről évre szebbek.

Végül sajnos indulni kellett haza, fél kilencre megérkeztünk az iskola elé, hogy a következő iskolai napon kipihenten vehessünk részt.

24
Nov
2017

Vácott versenyeztünk

Beküldte: hazi.adrienn

2017. november 17-én – előzetes iskolai megmérettetés után – ketten (Fejes Fanni 10.a, Telek Péter 9.a) élhettünk azzal a lehetőséggel, hogy részt vegyünk a Katolikus Középiskolák X. Országos Helyesíró Versenyén, amelyet az Apor Vilmos Katolikus Főiskola szervezett, Vácott. A jeles eseményre Telek András tanár úr kísért el minket.

21
Nov
2017

Intézményi helyesírási verseny

Beküldte: hazi.adrienn

Iskolánkban már hagyománnyá vált az Intézményi helyesírási verseny, melyet minden tanévben ősszel szervezünk meg. Ilyenkor minden diák ugyanabban az időpontban tölti ki a helyesírási tesztet, amelyet végül a Humán Munkaközösség javít, értékel.

Idén az abszolút győztes Gyimesi Richárd lett, aki ezennel harmadjára utasított maga mögé mindenkit.

Évfolyamonként a legjobbak a következők lettek:

Telek Péter - 9. évfolyam

Hájós Anissza, Fejes Fanni, Rozmis Anna - 10. évfolyam

Bárány Gábor - 11. évfolyam

Gyimesi Richárd - 12. évfolyam

Gratulálunk mindenkinek, és köszönjük az részvételt az egész iskolának!

Humán Munkaközösség

 

Az I. Tomoris LoL bajnokság szervezése alatt több volt diák is kérte, hogy számukra is szervezzünk egy bajnokságot. Nagyon örültem ennek, és végül ez adta alapját a 2017.11.15-én megrendezett bajnokságunknak.

A rendezvényre összesen hat csapat jelentkezett, és fél négyre meg is érkeztek a nagy informatika termünkbe, ahová a rendezvényt hirdettük. Először kisorsoltuk, hogy első körben mely csapatok mérik össze tudásukat, kitartásukat. A három nyertes csapat bekerült a döntőbe, ahol körmérkőzésen dőlt el az első helyezés.

Szorosak voltak a döntő meccsek, de végül az asdasd123 csapata nyerte meg ezt a bajnokságot, jutalmuk egy-egy legalább 975 RP-t érő zsákbamacska volt, amit a helyszínen meg is kaptak. A dobogó második fokán a Hello csapata, harmadikon pedig az A-rose lovagjai végeztek.

Oldalak