A mai nap az első, amikor a rendkívüli helyzet miatt a megszokott tanítási rend helyett online tanításra kell áttérnünk. Fokozatosan alakítjuk ki ennek a módját. Ehhez alapfeltétel, hogy ebben is együttműködjetek velünk. Tanáraitok mától fel fogják venni Veletek a kapcsolatot, és valamilyen közösségi eszközzel elkezdik a munkát. Jelenleg a Google Tanterem funkciója lesz a jellemző, de a Krétán keresztül is kaphattok üzeneteket, feladatokat. Erre készültünk korábban, ez tűnik a legpraktikusabbnak (ha változik a helyzet, jelezzük, illetve lehet olyan kolléga, aki más, korábban már bevált eszközt használ). Ehhez minden diáknak a tomorimajsa.hu végződésű levelezését kell használnia (adatvédelmi okokból, végtelen a tárhelye, az informatikus kollégák ezt látják). Aki elfelejtette a jelszavát, az írjon az ugyfelszolgalat@tomorimajsa.hu címre. Ezt nagyon figyeljétek, és amennyiben a kollégák elkészítik a Tantermet, akkor a felkérést fogadjátok el és kezdődhet is a munka. Itt kaphattok órai anyagokat, feladatokat, tarthatjátok a kapcsolatot.

Nagyon fontos, hogy ez megtörténjen, mert csak így tudjuk majd teljesíteni a tantervi követelményeket. Ellenkező esetben számolni kell a következményekkel, ami legrosszabb esetben (pl. ha valaki nem hajlandó így dolgozni) javítóvizsga is lehet.

Kérek mindenkit, hogy vegyétek nagyon komolyan a központi utasításokat! Mától nem szünet van, hanem ugyanúgy tanítási napok, csak más módszerekkel, az órarendhez igazodóan. Az egészségügyi előírások betartása miatt is lehetőleg maradjatok otthon és hasznosan – megfelelő módon tanulással – töltsétek az időt.

Farkas Zoltán igazgató
Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
Kiskunmajsa