Kedves Leendő Diákunk! Tisztelt Szülő!

Ezúton értesítjük Önöket a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumba történő felvételt követő beiratkozás részleteiről.

Intézményünkben a 2020/2021-es tanévre a beiratkozás 2020. június 22-én (hétfőn) 8–16 óráig lesz. Ezen a napon lehetősége van a diáknak az egyik szülője kíséretében a személyes beiratkozásra, a leendő osztályfőnökkel való találkozásra. A beíratáshoz az alábbi dokumentumokat kell magukkal hozni:

  • a születési anyakönyvi kivonatot, a TAJ kártyát, lakcímkártyát és a személyi igazolványt,
  • az általános iskolai bizonyítványt,
  • nyilatkozatot a választható tantárgyakról (űrlapot mellékeltük a felvételről szóló kiértesítéskor),
  • az okmányirodában kapott NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlapot a diákigazolvány igényléséhez.

A beiratkozás előtt minden tanulónak egyénileg meg kell jelennie a területileg illetékes kormányablaknál vagy okmányirodában (szükség esetén lehetséges Kiskunmajsán is, közvetlenül a beiratkozás előtt) a diákigazolvány igényléséhez szükséges fénykép készítés céljából. Ehhez szükség van a születési anyakönyvre vagy személyi igazolványra és lakcímkártyára. Ekkor adja át az okmányiroda a NEK elnevezésű adatlapot, amelyet feltétlenül hozzanak magukkal a beiratkozásra!

Ha a diákigazolvánnyal kapcsolatos teendőknek most a járványhelyzet miatt valaki nem tud eleget tenni, akkor ezt – saját érdekében – legkésőbb július 31-ig érdemes megtenni, hogy tanévkezdésre már legyen igazolványa.

A beiratkozás napján kell a szülővel együtt nyilatkozni a szabadon választható tantárgyakról, szakköri és sportköri foglalkozásokon való részvételről, a kollégiumi elhelyezés igényléséről, valamint a kitűző (ünnepi alkalmakon viselt jelvény) és az iskolai póló (a testnevelés órákra alkalmas feliratos póló) igényről.

A kormánydöntés alapján a 9. évfolyamosok egységesen térítésmentesen kapnak tankönyvcsomagot.

A korábbi tájékoztatással szemben az angol nyelvet elsőként választók a beiratkozás napján NEM ÍRNAK szintfelmérő dolgozatot. Erre majd a gólyatábor idején kerül sor.

Beírási helyszínek:

  • A gimnáziumi (általános) osztályba, valamint az informatika tanulmányi területre felvételt nyert tanulók beírása az aulában lesz, ők az intézménybe a Béke tér felőli udvari nagykapun át jutnak be.
  • A média tanulmányi területre felvett diákokat a földszint 21- es teremben írjuk be, őket szintén a Béke tér felől, de a folyosó hátsó bejáratánál várjuk.
  • A honvédelem ágazati (kadét) technikumi képzésre felvettek az intézményi főbejáraton át a földszint 4-es terembe jöjjenek beiratkozni.

Az EMMI miniszterének tájékoztatása szerint, akik a járványhelyzet okozta problémák miatt nem tudnak személyesen megjelenni az iskolában a beiratkozáskor, azok adataikat elektronikusan is  feltölthetik. Erre a célra a KRÉTA e-Ügyintézés felületén június 15-étől nyílik meg egy felület, azonban az iskolai összesítések, tervezés miatt június 22-éig ebben az esetben is „be kell iratkozni”. Ez esetben az eredeti dokumentumokat legkésőbb szeptember 1-jén be kell mutatni az iskolában.

Ha a felvételi renddel kapcsolatban esetlegesen kérdésük merülne fel, akkor az intézmény 30/829-3715-ös telefonszámán vagy személyesen is érdeklődhetnek.

Eredményes tanévzárást, majd jó pihenést kívánunk a továbbiakban! Találkozunk a beiratkozáskor!

Kiskunmajsa, 2020. június 05.

Farkas Zoltán
igazgató