Ugrás a tartalomra

A 10.B Szegeden járt

2021. június 14-én végre kimozdulhattunk kicsit az osztályterem falai közül, és részt vehettünk egy szegedi kiránduláson.

A kirándulásunk reggel nyolc órakor kezdődött, buszra szálltunk, és meg sem álltunk a Szent-Györgyi Albert Agóráig.

Az Agórában az Informatika Történeti Kiállítást néztük végig tárlatvezetés mellett, ahol sok érdekes információt és adatot hallhattunk az informatika történetéről. A magyar kutatók, fejlesztések és találmányok bemutatása számomra különösen is érdekes volt. A kiállítás utolsó termében retro játékokat próbálhattunk ki, ahonnan még a diákokat is nehéz volt kimozdítani.

Következő megállónk célja a Szegedi Dóm, illetve a Fogadalmi templom, ahova építkezés miatt nem tudtunk bejutni. De egy jó osztályképet azért elkattintottunk. Egy órás városnézés után ismét buszra szálltunk és elindultunk kirándulásunk utolsó állomása felé.

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében sikerült eltölteni egy kis időt, ahol a csend, a nyugalom, valamint a sok szép növény látványa, illata fogadott. Majdnem meg is áztunk, de szerencsére pár csepp esővel megúsztuk.

Fáradtan, de sok élménnyel gazdagodva indultunk hazafelé Szegedről. Nagyon örülök, hogy az osztályommal tölthettem ezt a tartalmas kirándulást.

Zádori Nándor


Létrehozva: 2021. 06. 15.